ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΡΙΑ ΦΩΚΑ

Μαρία Φωκά
Η Μαρία Φωκά (1 Οκτωβρίου 1917 - 15 Ιουνίου 2001) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι με γονείς τους Νικόλαο Θ. Φωκά (πλοίαρχος) και Καικιλία Κουντούρη. Ήταν ηθοποιός και αγωνίστρια της Αριστεράς που διακρίθηκε σε ρόλους ενσάρκωσης ισχυρών χαρακτήρων. Στη δεκαετία του 1950 απείχε από το σανίδι, σχεδόν για 8 χρόνια, εξαιτίας της καταδίκης της ως κατασκόπου, επειδή εκείνη την εποχή οι κομμουνιστές θεωρούνταν πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν Πρόεδρος του ΣΕΗ (1977). Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Λυκούργο Καλλέργη. Υπήρξε μία από τις διασημότερες γιαγιάδες της ελληνικής τηλεόρασης, χαρακτηριστικοί ήταν οι ρόλοι της στις σειρές «Εκμέκ παγωτό» και «Ντόλτσε βίτα». Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Οι θειοσεβούμενοι» το 2000. Πέθανε στο Λονδίνο στις 15 Ιουνίου του 2001, ύστερα από μακροχρόνια καρδιακά προβλήματα και κηδεύτηκε στο Πόρτσμουθ.
Φιλμογραφία
Ο κόκκινος βράχος (1949) [Δις Φλογατόρου]
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Βοήθεια... με παντρεύουνε! / Οικογένεια Παπαδόπουλου (1961) [Λουκία]
Τα 201 καναρίνια (1964) [Βικτωρία Μαράκη]
Παιδί μου, δεν αμάρτησα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964) [Ευριδίκη]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Οι καταφρονεμένοι (1965)
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[κ. Λαζανίδη, μητέρα Λιάνας]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966) [Μαρία]
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Γοργόνες και μάγκες (1968) [αρχόντισσα]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Κλειώ]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[μητέρα Νόρας Μαρσέλλου]
Ξεριζωμένη γενιά (1968) [μάνα Λουκά]
Ο Μικές παντρεύεται (1968) [Παρδάλογλου]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(μητέρα Άννας)]
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Τσακανά]
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [Ουρανία Στράντζου]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969) [μάνα]
Ο μικρός δραπέτης (1969)
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969) [Μαρια]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Ελένη]
Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [μητέρα της Άννας]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971) [θεία Βαγγελίτσα]
Ο αήττητος (1971) [Γεωργία]
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Αριστέα]
Καυτή εκδίκηση (1972)
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [Πηνελόπη Δεληθανάση]
Τα λιονταράκια (1974)
Ανατολική περιφέρεια (1979) [Αντιγόνη]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: