ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Τούλα
 Δημητρίου 
Γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο, μαντολίνο. Τραγουδούσε σε παιδική χορωδία και στη συνέχεια ήταν στη Χορωδία του "Ορφέως"Πατρών. `Ηρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε τυχαία με το θεατρικό τραγούδι (με δάσκαλο τον Ι. Μεταξά).
Έκανε περιοδείες με μικροθιάσους, παίζοντας οπερέτες και μουσικές κωμωδίες και το 1951 προσλήφθηκε στον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου.
Το ίδιο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνίστρια στον Θίασο Μίμη Κοκκίνη. Πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Επιτροπή "Εξαιρετικών Ταλέντων". Στον Θίασο Α/φών Καλουτά δημιούργησε με τον Απόλλωνα Γαβριηλίδη ονομαστό "ντουέτο".
Έκτοτε συνεργάστηκαν με πολλούς Θιάσους (Κ. Νικολαΐδου, Κ. Χατζηχρήστου, κ.λπ.) και σε κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και τις επαρχίες. Επίσης, ηχογράφησαν στο Ραδιόφωνο και έπαιξαν σε κινηματογραφικές ταινίες. Μετά τον θάνατο του Γαβριηλίδη (1966) συνέχισε μόνη τις εμφανίσεις. Πέθανε τον Ιούλιο του 2016.

Φιλμογραφία
Δουλειές με φούντες (1959)
Μαλάμω (1960)
Ησαΐα χόρευε (1966) 
Ο τσαχπίνης (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Μπλουτζήν και πέτσινα Μπουφάν (1982)
Νιάτα στη λάσπη (1984) [Τούλα Λαζαρίδου]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταια χρονια υπεφερε απο την νοσο του Αλτσχαιμερ και η κηδεια της εγινε απο το Νεκροταφειο του Χολαργου.