ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΤΙΤΙΚΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Τιτίκα Βλαχοπούλου
Η Τιτίκα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1948. Η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τελείωσε το Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη με άριστα . Παρακολούθησε μαθήματα χορού καθώς και τραγουδιού με δασκάλα την Παπαλεξοπούλου Καίτη. Πρωταγωνιστικό στέλεχος του Ελληνικού θεάτρου. Έχει εμφανιστεί σε έργα: Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Χουρμούζη, Ξενόπουλου, Παντελή Χόρν, Κορομηλά, Μπρέχτ, Σαίξπηρ, Ερρίκος Ίψεν, Άντον Τσέχωφ, Λόρκα, Όσμπορν, Γκόλντσμιθ, Γκίμσον, Φρίελ κ.ά. Με σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Κάρολο Κούν, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Μιχαηλίδη. Αλέξη Μινωτή, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιάννη Τσαρούχη, Αντώνη Αντύπα, Μαριέττα Ριάλδη,Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Νταλιάνη, Σταύρο Ντουφεξή, Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Βούρο κ.ά. Έχει παίξει στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στους Δελφούς, στο Εθνικό θέατρο και σε πολλές θεατρικές σκηνές της Αθήνας.
Έχει διδάξει θέατρο στο "DRAMA THERAPY" και στις Σχολή θεάτρου "Γιώργου Κιμούλη" και Σχολή θεάτρου "Διομήδη Φωτιάδη". Για 2 χρόνια συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα της Ιατρικής σχολής και σκηνοθέτησε την "Αυλή των Θαυμάτων" του Ι. Καμπανέλλη και τις "Κερασιές" του Ηλία Βλάχου
Συμμετείχε σε πολλές Ραδιοφωνικές εκπομπές Θεάτρου, λόγου, ποίησης καθώς και σε δική της ραδιοφωνική παραγωγή με τίτλο Η κρυφή γοητεία των αστεριών στο κρατικό ραδιόφωνο, διάρκειας 3 χρόνων.

Φιλμογραφία

Κιέριον (1968)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Μέρες του '36 (1972)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Το παζάρι (1983) [Όλγα]
Αθώος η ένοχος (1989)
Λευτέρης Δημακόπουλος (1993)
Ζωή (1995)
Μοιραία σχέση (2009)[μάνα]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: