ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΡΕΝΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Ρένα Γαλάνη - Ευθυμίου
(Γαληνάκη Ειρήνη)
Γεννήθηκε το 1925. Ηθοποιός που ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους κυρίως σε ταινίες μελό, έλαβε μέρος σχεδόν σε όλες τις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου και μάλιστα, κάποιες από αυτές σκηνοθέτησε ενώ έγραψε και το σενάριό τους. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1959.  Έλαβε μέρος συνολικά σε 78 ταινίες.
Φιλμογραφία
Η Κρήτη στις φλόγες (1947)
Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη (1949)
Απαγωγή στην Κρήτη (1951)
Η φλόγα της ελευθερίας (1952) [Αργυρώ]
Οι απάχηδες των Αθηνών (1953)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[θεία Φρόσω, αδελφή του Παναγή]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959) 
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)
Μετά την αμαρτία (1960)
Σαράντα παλληκάρια (1961)
Δεν γνώρισα μητέρα (1962)
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962)
Φτωχοί κομπιναδόροι (1962)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Η παγίδα (1962)
Αγάπησα και πόνεσα (1963)
Πληγωμένες καρδιές (1963)
Το γέλιο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1963) [Άννα]
Ψευτοθόδωρος (1963)
Αγάπησα και πόνεσα (1963)
Αδικημένη (1964) 
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)
Με πόνο και με δάκρυα (1965)
Διψασμένη γι` αγάπη (1965)
Λολίτες της Αθήνας (1965)
Περιφρόνα με γλυκειά μου (1965)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει (1966)
Έχω δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966)
Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Ο κατατρεγμένος (1966)
Δακρυσμένα μάτια (1967)
Άδικη κατάρα (1967)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
Ζήσε για την αγάπη μας (1968) 
Τα ξένα χέρια είναι πικρά (1968)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [ηγουμένη]
Η κραυγή μιας αθώας (1969)
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ακόμα μια φορά... πριν ξεψυχήσω (1970)
Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια (1970)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Ζωή χωρίς χαμόγελο (1971) 
Ο αήττητος (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Η αρχόντισσα του κάμπου (1971)
Αννιώ η τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί (1972)
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)
Φλογισμένη σάρκα (1976)
Ο αφορεσμένος (1982)
Τα παιδιά μας, οι άγγελοι (1985)

Δεν υπάρχουν σχόλια: