ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ


Βασίλης Πλατάκης
Βασίλης Πλατάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1945 και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών σπούδασε στην ιατρική σχολή Αθηνών για τρία χρόνια αλλά την εγκατέλειψε για να ακολουθήσει τη δραματική τέχνη . Τελειώνοντας τη δραματική σχολή φοίτησε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπαιξε σαν ηθοποιός στα κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας και με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όπως την Έλλη Λαμπετη, το Μάνο Κατράκη, το Γιάννη Γκιωνάκη, τον Μίμη Φωτόπουλο,τον Δημητρη Παπαμιχαηλ,την Αλικη Βουγιουκλακη κ.α. Υπηρέτησε όλα τα είδη της θεατρικής τέχνης από αρχαίο δράμα, κωμωδία, επιθεώρηση και δράμα. Σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα, παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις για μεγάλους και από το 1977 ασχολείται και με τις θεατρικές παραγωγές. Ανέβασε γύρω στα εξηντα θεατρικά έργα με δική του παραγωγή στα κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας και με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θεάτρου. Ο Βασίλης Πλατάκης είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης ελεύθερου θεάτρου [ ΠΕΕΘ] και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιό εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ως γενικός γραμματέας Από το 1992 ήταν στενός συνεργάτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη μέχρι που έφυγε από τη ζωή Από το 1993 διευθύνει το θέατρο Μπρόντγουεϊ Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τη σκηνοθεσία [Αν ο Χριστός ήτανε μαύρος, Ολε Ολε Ελλαδα Κουρελε, Δυο γάμοι και μια μοιχεία, Κυρια Νταπφαιρ, Χαμός στην Εντατική, Ωχ τα νεφρά μου, Χορεύοντας με το χρήμα, κ.α). Επίσης ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό φωτισμών σε πολλά θεατρικά έργα ενώ έχει γράψει μια ποιητική συλλογή τις Αδέξιες Πινελιές. Γνωρίζει 4 γλώσσες Αγγλικά-Γαλλικά-Ιταλικά και Αραβικά. Έχει γράψει 10 θεατρικά έργα για παιδιά και έχει μεταφράσει πολλά θεατρικά έργα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο Θέατρο Δευτέρας, Από την Κωμωδία στο Δράμα, Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα, Μεθοριακός σταθμός, Ορκιστείτε παρακαλώ, Απέναντι όχθη, κ.α., και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως οι Γενναίοι του Βορρά, ο Αχόρταγος, κ.α. όπου ξεχωρίζει η ερμηνεία του στην Τελευταία άνοιξη του Τάκη Κανελλόπουλου. Υπήρξε σύζυγος της Γωγώς Ατζολετάκη.
Φιλμογραφία
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ο αχόρταγος (1967) [υπάλληλος]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [σερβιτόρος]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Γιακουμής]
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ο ανθρωπάκος (1972)
Η τελευταία άνοιξη (1972)
Θα σε κλέψω μ`ακούς; (1982)
Αγάπη μου Ουά Ουά (1974)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.broadway.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: