ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Panos t ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ

Μπέτυ Βαλάση
Γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη.
Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά ''Λωξάνδρα''. Υπήρξε η τέταρτη σύζυγος του ηθοποιού Τίτου Βανδή.
Φιλμογραφία

Ηδονή και Πάθος (1960)
Ανοιχτη Επιστολη (1968)
Θα Μπορούσαμε να Κάνουμε Κάτι Εμείς (1972)
Ο Προεστός του Χωριού (1973) [Μαργαρώ]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [Λουκία]
Οι Κυνηγοί (1977) [η Γυναίκα του ξενοδόχου]
1922 (1978)
Κραυγή Γυναικών (1978) [Μάργκαρετ]
Κραυγή γυναικών / A dream of passion (1978)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Αγγέλα Χρυσαφάκη]
Ρένα τα ρέστα σου!. (1985) [Μπέτυ Πιπιλή]
Μια Τόσο Μακρινή Απουσία (1985)
Γλυκιά Πατρίδα (1986) [Σάρα]
Αγάπη στα 16 (2004) [γιαγιά]
Χαιρέτα μας τον Πλάτανο (2004) [Ευαγγελία]
Σειρές που έχει παίξει

7 θανάσιμες πεθερές 2010 Mega
Έξωση 1987 ΕΤ2
Ερασιτέχνης άνθρωπος 1999 Alpha
Εφιάλτης 1973 ΕΙΡΤ
Η παρέλαση 1988 ΕΤ1
Κύριος Γενικός 1973 ΥΕΝΕΔ
Λωξάντρα 1980 ΕΡΤ
Ξενοδοχείο Αμόρε 1990 Mega
Ο φιλαράκος μας 1981 ΕΡΤ
Οι γιοί του Κάιν 1973 ΕΙΡΤ
Προς Οφρύνιο 1984 ΕΡΤ
Σαν τον σκύλο με τη γάτα 2003 ΑΝΤ1
Στη σκιά του χρήματος 1990 ΑΝΤ1
Τμήμα ηθών: Η μάγισσα 1992 ΑΝΤ1
Υποψίες: Ποιος σκότωσε τη Ρόζα 1977 ΕΡΤ
Υποψίες 1977 ΕΡΤ
Χάι Ροκ 1992 Mega
Χατζημανουήλ 1984 ΕΡΤ

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: