ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΥΚΗ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λευκή Παπαζαφειροπούλου
Ονομαστή θεατρίνα στέλεχος του ελαφρού μουσικού θεάτρου, η Λευκή Χρήστου Παπαζαφειροπούλου (1910-1989) όπως και η αδελφή της Νίνα Χρ. Παπαζαφειροπούλου (1911-1992). Εμφανίστηκε 12ετής στο θέατρο πρόζας (μέλος του ΣΕΗ από το 1924) και το 1929 μεταπήδησε στην οπερέτα («Η κοκότα με τους μενεξέδες», σε μουσική Γιάννη Κυπαρίσση). Το 1955 επανέκαμψε στην πρόζα. Εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο («Ο αχαίρευτος», «Ξενοδοχείο των διεφθαρμένων», κ.λπ.)
Φιλμογραφία
Εκείνες που δεν πρέπει ν`αγαπούν (1951)
Οι παπατζήδες (1954) [Λουλού]
Ένας ήρως με παντούφλες (1958)[κυρία της επιτροπής για τη παραλαβή του ξίφους του στρατηγού]
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)[καλεσμένη]
Η κυρά μας η μαμμή (1958)
Μια του κλέφτη (1958)[στο Αθήνα Παρκ]
Μια ζωή την έχουμε (1958)[στον ιππόδρομο και στη δεξίωση]
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Λαός και Κολωνάκι (1959)
Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)[μητέρα Αννούλας]
Αγαπούλα μου (1960)[γειτόνισσα, λέει στο Γιώργο για την εγκυμοσύνη της γυναίκας του-στο τέλος της ταινίας]
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961)
Η απολύτρωσις (1961)
Καραγκούνα (1961)
Έξυπνοι και κορόιδα (1962)
Ο αχαΐρευτος (1970)
Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων (1972)
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επισης και στην εξαιρετικη ταινια του 1958 "Ο λεφτας".