ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος του Αναστασίου είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου 1935 και τον ίδιο χρόνο μετοίκησαν οι δικοί του στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1957. Ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1953 πρώτα στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο.Από το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης αλλά και θεατρικός επιχειρηματίας. Επίσης και στη τηλεόραση ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός.Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον "Χρυσό Απόλλωνα", βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή ("Λυσιστράτη").Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, (1967) με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, (1969) που είναι επίσης ηθοποιός. Από το 1997 είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια. Ο Κώστας Καζάκος είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών.
Φιλμογραφία
Αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [Πλούτωνας]
Ηλέκτρα (1961) [χωρικός]
Σαράντα παλληκάρια (1961) [Κίτσος]
Πεζοδρόμιο (1962)[μέλος σπείρας]
Προδομένη αγάπη (1962) [Στέλιος]
Ένας ντελικανής (1963) [Λεωνίδας]
Λενιώ η Βοσκοπούλα (1963) [Καραφώτης]
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Τα Δάκρυά μου Είναι Καυτά (1964)
Εξωτικές βιταμίνες (1964) [Μανώλης]
Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Χαράλαμπος]
Με πόνο και με δάκρυα (1965) [Βαγγέλης Κατραπάς] 
Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) [Μιχάλης]
Το μπλόκο (1965) [Κοσμάς]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Λέανδρος]
Στοργή (1965)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966) [απατεώνας]
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966) [Πέτρος]
Οι ένοχοι (1966) [Σωτήρης Νταβός]
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967) [Τσάκος]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967) [Λοχαγός Αλέξης Θεοδώρου]
Αγάπη και αίμα (1968) [Έκτωρ Αρβούζης]
Η λεωφόρος του μίσους (1968) [Κώστας Κυριαζής]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968) [Βασίλης Μουτούσης] 
Πανικός (1969) [Βασίλης Μακρίδης]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969) [Ορφέας]
Το κορίτσι του 17 (1969)
Εν ονόματι του νόμου (1970) [Αλέξης Αλεβίζος]
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) [(λγος) Δημήτρης Ζορμπάς]
Η λεωφόρος του μίσους (1971) [Κώστας Κυριαζής]
Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971) [πλωτάρχης Μίλτος Ιατρίδης]
Ερωτική συμφωνία (1972) [Πέτρος Κρίσπης]
Λυσιστράτη (1972) [Κινησίας]
Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973) [Αντώνης Μαράς]
Το κελί μηδέν (1975)
Ιφιγένεια (1977) [Αγαμέμνωνας]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Κούλης]
Στη ζούγκλα της Αθήνας (1982) [Σωτήρης] 
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982) [Μελέτης]
Ο δραπέτης (1991) [μάστρο-Αντώνης Μπάρκας]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: