ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Χριστόπουλος
Ηθοποιός, συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες των ηθοποιών. Σύζυγος της ηθοποιού Αγγέλας Καζακίδου και αδελφός του Γιάννη Χριστόπουλου. Είχε ''δανείσει''την φωνή του σε ήρωες κινουμένων σχεδίων. ΄Επαιξε στα σίριαλ ''Ο κύριος συνήγορος'', ''Ο φάρος'', το ταξίδι, ''Αφροδίτη'', ''Ο δρόμος'',''Θεοί στον Όλυμπο'', ''Επικίνδυνη αλήθεια'',''Ο επισκέπτης της ομίχλης'', ''Έρωτας και επανάσταση'',''Μια φορά κι έναν καιρό''και στο θέατρο της Δευτέρας. Στο θέατρο έπαιξε με τους Κατράκη, Καρέζη, κυρία Κατερίνα, Αλεξανδράκη, Καρούσο, με το ''Άρμα Θεάτρου''κλπ. Πέθανε στις 29 Μαρτίου 2005.
Φιλμογραφία
Έκλαψα πικρά για σένα (1964) 
Ο αχαΐρευτος (1970)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)[γιατρός]
Το εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Ο νέος Παρθενώνας (1975)

Δεν υπάρχουν σχόλια: