ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Χριστόπουλος
Ο Γιώργος Χριστόπουλος ήταν ηθοποιός, συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου.
Το 1960 μαθητής ακόμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Εθνικού Κήπου στο έργο, «Χορός στο Στρατηγείο». Σε αυτή την παράσταση τον πήρε ο δάσκαλος του ο Τίτος Βανδής.
Στα πρώτα του βήματα έπαιξε επίσης με το θίασο του Κωστή Λιβαδέα σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα στο έργo, «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου σε σημαντικούς ρόλους με το Άρμα Θεάτρου με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάνο Κατράκη, Τζαβαλά Καρούσο, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη και  με τη Τζένη Καρέζη. Εκεί που έκανε μεγάλη επιτυχία ήταν στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» το 1973 που ξεχώριζε παίζοντας το ρόλο του φασίστα. Όπως γράψανε κριτικές έκλεβε την παράσταση.
Είχε μεγάλη παρουσία στο θέατρο με σπουδαίες ερμηνείες.
Σε αρκετές κωμωδίες του είχε δίπλα του, τη μεγάλη θεατρίνα Κυρία Κατερίνα.Εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό της Ειρήνης Παππά στο Ηρώδειο στη παράσταση, «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» του μεγάλου σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη.
 Στην τηλεόραση έπαιξε στα σήριαλ, Κύριος Συνήγορος, Θεοί στον Όλυμπο, Το Ταξίδι, Ο Φάρος, Η Αφροδίτη, Ο Δρόμος του Πρετεντέρη και σε άλλα πολλά.
Έγραψε το σήριαλ στην τηλεόραση, «Έρωτας και Επανάσταση».
Έπαιξε επίσης στο «Θέατρο της Δευτέρας» στην τηλεόραση και στο «Θέατρο της Τετάρτης» στο ραδιόφωνο.
Επαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε πάρα πολλές σειρές στο ραδιόφωνο καθημερινές και είχε και έντονη παρουσία στις μεταγλωττίσεις.
Όταν ιδρύθηκαν τα δημοτικά θέατρα έπαιξε με επιτυχία ένα μεγάλο ρεπερτόριο. Μεγάλη του επιτυχία ήταν στον Πλούτο του Αριστοφάνη στο ρόλο του καρύων σε σκηνοθεσία, Κώστα Μπάκα. Επίσης στο θέατρο σκηνοθέτησε αρκετές παραστάσεις.
Σύζυγος του η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου και  αδερφός του επίσης ηθοποιού, χορευτή και χορογράφου του Μουσικού θεάτρου, Γιάννη Χριστόπουλου.Ένας σπουδαίος ηθοποιός που δυστυχώς έφυγε νωρίς στις 29 Μαρτίου 2005.
Μπορεί ο Γιώργος Χριστόπουλος να μην έκανε κινηματογράφο και να μην τον γνωρίζουν πολλοί,υπήρξε όμως ένας ηθοποιός με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο μορφωμένος σεμνός και με ήθος!!!
Υπήρξε δάσκαλος σε δραματικές σχολές και ένας από τους μαθητές του ήταν και ο Πάνος Μιχαλόπουλος, που τον πήρε τότε μαζί του στην πρώτη του εμφάνιση στο Μεγάλο μας Τσίρκο το 1973. Προς τιμήν του ο Μιχαλόπουλος το αναφέρει στις συνεντεύξεις του στην τηλεόραση…
Φιλμογραφία
Έκλαψα πικρά για σένα (1964) 
Ο αχαΐρευτος (1970)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)[γιατρός]
Το εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Ο νέος Παρθενώνας (1975)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: