ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Λάκης Κομνηνός
Γεννήθηκε στην Άγρα της Λέσβου τον Ιούνιο του 1944. Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Κ. Μιχαηλίδη. Παρακολούθησε επί τρία χρόνια μαθήματα Κινηματογράφου - Θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην τραγωδία Αντιγόνη και στον κινηματογράφο στην ταινία "Εγωισμός" (με το όνομα Λάκης Παστός)[1].
Διακρίθηκε στον κινηματογράφο σε ρόλους ξένου (Γερμανού ή Άγγλου), ή νεαρού με πλούσια καταγωγή, λόγω του παρουσιαστικού του. Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Ντίνα Τριάντη. Στο ραδιόφωνο, συμμετείχε σε εκπομπές και ως αφηγητής σε πολυάριθμα ντοκιμαντέρ.
Το 1975, ίδρυσε την δική του εταιρία παραγωγής, την Πανθέαμα, η οποία από το 1996 συνέχισε τη δραστηριότητά της με το νέο τίτλο Media Team. Έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.
Το διάστημα 1982-1983, διετέλεσε διευθυντής στην ΥΕΝΕΔ.Εχει αποκτησει τρεις γιους,δυο απο τον πρωτο του γαμο με την ηθοποιο Ντινα Τριαντη και εναν απο το δευτερο γαμο του.
Φιλμογραφία (κάποιες ταινίες του)
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966) [Χάρης Βέρης]
Τα δύο πόδια σ’ ένα... παπούτσι! (1967) [Γιώργος Σταματάκης]
Αγάπη και αίμα (1968) [Νικήτας]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [Ιάσονας]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φώτης]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Στεπάν Ράικο]
28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) [(υπλγός) Βίλι Κνουτ]
Εκείνο το καλοκαίρι... (1971) [Πέτρος]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Λευτέρης Σήφακας]
Οι εκβιασταί (1972) [Ορέστης]
Ταγκο 2001 (1973) [Στάθης]
Παύλος Μελάς (1974) [Παύλος Μελάς «Μίκης Ζέζας»]
The navel / Συνομωσία στη Μεσόγειο (1975) [Ρόμπερτ Μέισον]
Ρένα... να η ευκαιρία (1980) [Φαίδων]
Η μανούλα το μανούλι και ο παίδαρος (1982) [Κώστας Τριανταφύλλου]
Το κόκκινο τρένο (1982) [(λγος) Άγγελος]
Ο ανθός της λίμνης (1999) [Αποστόλης Δήμητσας]
Σειρές που έχει παίξει
Επικίνδυνα βήματα 1973 ΥΕΝΕΔ
Ζωή ξανά 2007 Alpha
Η Αλτάνα της Πάργας 1990 ΕΤ2
Η λάμψη 1991 ΑΝΤ1
Κρυφά μονοπάτια 2005 ΑΝΤ1
Ο δικός μας άνθρωπος  1984 ΕΡΤ
Παγίδες του καλοκαιριού 1989 ΕΤ2
Ρομαντικές ιστορίες: Εκείνη 1980 ΥΕΝΕΔ
Ρόκκος Χοϊδάς 1982 ΕΡΤ
Σταύρωση χωρίς ανάσταση 1989 ΕΤ1
Τραγουδιστάδες της λευτεριάς 1981 ΕΡΤ
Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/lakis.komninos/photos_stream
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχει αποκτησει τρεις γιους,δυο απο τον πρωτο του γαμο με την ηθοποιο Ντινα Τριαντη και εναν απο το δευτερο γαμο του.