ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

Ειρήνη Κουμαριανού
Η Ειρήνη Κουμαριανού (1931 - 25 Ιανουαρίου 2013) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Γαλάτσι. Υπήρξε μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου και μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1951, πρωταγωνιστώντας σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου ενώ συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της. Είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας". Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως ''Αναστασία'' (1994), Ο Πρίγκηπας (1996), "Προδοσία" (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 - 1998),Alma libre" (2001) και Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη. Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο, 2005, για τη σειρά Στο Παρά 5 του ίδιου σεναριογράφου, όπου ήρθε η μεγάλη επιτυχία. Συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης πρωταγωνιστεί στην Ελληνοαμερικανική ταινία Όπα. Από τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Απόστολο Τσακπίνη, τον Δημήτρη Λιτσικάκη κ.ά. Πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Tις τελευταίες μέρες, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με καρδιακά προβλήματα.Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαλατσίου, τον Νοέμβριο του 2016, δόθηκε το όνομά της σε πλατεία στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Κουρτίου.
Φιλμογραφία (από το 90lepta.com)
Μεγάλοι δρόμοι (1953)[Ζαφειρούλα, καμαριέρα στη πανσιόν και μετά υπηρέτρια στο σπίτι του Νίκου]
Δολάρια και όνειρα (1956)
Εγκατάλειψη (1965) [(υπηρέτρια)]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Ευτέρπη]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [συγγενής Ρένας]
Το μπλόκο (1965) [μέλος αντιστασιακής ομάδας]
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
Η βουλευτίνα (1966) [Λουκία]
Η Στεφανία (1966)
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Τα δύο πόδια σ’ ένα... παπούτσι! (1967)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [μητέρα Μιχάλη]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968) [θεία]
Η νεράιδα και το παλικάρι (1969) [Μαριγώ Βροντάκη]
Το ανθρωπάκι (1969) [(πελάτισσα)]
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [γειτόνισσα]
Κρίμα... το μπόι σου (1970) [πελάτισσα νυχτερινού κέντρου]
Νά' τανε το 13 νά' πεφτε σε μας! (1970) [Ευανθία]
Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [Μαγδαληνή]
Ο τρελός της πλατείας Αγάμων (1970) [γειτόνισσα]
Οι 3 ψεύτες (1970)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Γεωργία]
Η εφοπλιστίνα (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Ο κατεργάρης (1971) [Αρίστη Βαρνή]
Οι εγωισταί (1971) [Μάρθα]
Ερωτική συμφωνία (1972)
Αστερισμός της παρθένου (1973) [γειτόνισσα Καίτης]
Η Μαρία της σιωπής (1973) [(φίλη Ελένης)]
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [Σγουρίδου]
Ένας νομοταγής πολίτης (1974) [μητέρα Κούλας]
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975) [μάνα Λεωνίδα]
Ο τρομοκράτης (1975) [Λουκία]
Ιφιγένεια (1977) [(παραμάνα)]
17 σφαίρες για έναν άγγελο (1980) [γιαγιά]
Καθένας με την τρέλα του... (1980)
Τρελός και πάσης Ελλάδος (1983) [μητέρα Θανάση Κούκουρα]
Ξαφνικός έρωτας (1984)
Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991) [φίλη Αλέκας]
Η φόνισσα (1993)
Το έτερον ήμισυ (2011)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: