ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΗΝΟΣ

Γιώργος Γληνός
Ο Γιώργος Γληνός ήταν από τους σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου που διακρίθηκε σε δραματικούς κυρίως ρόλους, έργων του Σαίξπηρ, του Γκαίτε, του Σίλλερ και άλλων, σε μια εποχή που το καλό θέατρο ανθούσε  στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1895 όπου και ασχολήθηκε με το θέατρο από πολύ νέος. Ήρθε στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική Καταστροφή και ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους καλύτερους θιάσους της Αθήνας, όπως της Μαρίκας Κοτοπούλη, την Ελεύθερη Σκηνή, την Κυβέλη και κυρίως με το Εθνικό Θέατρο. Ωστόσο, στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός παίζοντας στην επιτυχημένη ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, «Η Αγνή του Λιμανιού» (Φίνος Φιλμ – 1952), ως συμπρωταγωνιστής της Ελένης Χατζηαργύρη και του, νεαρού τότε, Αλέκου Αλεξανδράκη. Η δεύτερη ταινία που έπαιξε, έχοντας και σε αυτή απήχηση σε όλη την Ελλάδα, ήταν το βουκολικό ειδύλλιο «Γκόλφω» του Ορέστη Λάσκου, (Φίνος Φιλμ – 1955), με συμπρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Βαλάκου και πολλούς άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς. 
Πέρα από την αξιόλογη προσφορά του στην υποκριτική τέχνη, σημαντική ήταν και η συγγραφή του βιβλίου του «Ώρες Σκηνής», με σκέψεις και μελέτες πάνω στο ελληνικό θέατρο, που κυκλοφόρησε το 1953. Πέθανε στις 05 Ιανουαρίου 1966.
Φιλμογραφία
Για την αγάπη της (1930)
Γκόλφω (1955) [Θανασούλας]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)
ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σβήνεις τα σχόλια και δεν προσπαθείς να τα διαψεύσεις

KOSTAS είπε...

Ρε βλ.....δε μπορείς να καταλάβεις, ότι αυτό το blog είναι μόνο για βιογραφικά ηθοποιών; Γιατί όλοι οι ηλ.........σαν και σένα, γράφουν εδώ; Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα site για να γράψεις την μαλ.......σου.Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό το μέρος είναι για ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν οι Παπαδάκη κι ο Γληνός κι ο τάδε κ
ι ο τάδε; Είναι εντελώς ερασιτεχνικό blog χωρίς διαφημίσεις, χωρίς τίποτα! Βάλτε επιτέλους μυαλό ρε !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνω διαφήμιση, απλά η δολοφονία της Παπαδάκη είναι κομμάτι στην βιογραφία του Γλυνού.


ΥΓ Καλή επέτειο.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Γληνός βρωμοσκυλο