ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΗΝΟΣ

Γιώργος Γληνός
Ο Γεώργιος Γληνός ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1895. Ασχολήθηκε με το θέατρο από νεαρή ηλικία. Ερχόμενος στην Ελλάδα μετά το τέλος της μικρασιατικής εκστρατείας συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με τη Μαρίκα Κοτοπούλη, την Ελεύθερη Σκηνή, την Κυβέλη, το Εθνικό Θέατρο, τους Ενωμένους καλλιτέχνες και άλλους.
Διακρίθηκε κυρίως σε ερμηνείες έργων τόσο του ελαφρού, όσο και του νεότερου δραματολογίου. Από τους σπουδαιότερους ρόλους που υποδύθηκε ξεχώρισαν οι, του Πολωνίου στον "Άμλετ", του Ιάγου στον "Οθέλλο", του Σαίξπηρ, του Φιλίππου Β΄ στον "Δον Κάρλο", του Σίλλερ, τον Μεφιστοφελή στον "Φάουστ" του Γκαίτε κ.ά. Εμφανίσθηκε επίσης και στον κινηματογράφο υποδυόμενος τον Τάσο στην ταινία "Γκόλφω" όπου και έγινε περισσότερο γνωστός.
Ο Γεώργιος Γληνός εξέδωσε το 1953 σπουδαίο βιβλίο με τον τίτλο "Ώρες σκηνής", που αποτελεί ένα απάνθισμα δοκιμίων, σκέψεων κ.λπ. που αναφέρονται στο ελληνικό έατρο της εποχής του.Πέθανε στις 5 Ιανουαρίου 1966.
Φιλμογραφία
Για την αγάπη της (1930)
Γκόλφω (1955) [Θανασούλας]
Η Αγνή του λιμανιού (1952)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σβήνεις τα σχόλια και δεν προσπαθείς να τα διαψεύσεις

KOSTAS είπε...

Ρε βλ.....δε μπορείς να καταλάβεις, ότι αυτό το blog είναι μόνο για βιογραφικά ηθοποιών; Γιατί όλοι οι ηλ.........σαν και σένα, γράφουν εδώ; Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα site για να γράψεις την μαλ.......σου.Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό το μέρος είναι για ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν οι Παπαδάκη κι ο Γληνός κι ο τάδε κ
ι ο τάδε; Είναι εντελώς ερασιτεχνικό blog χωρίς διαφημίσεις, χωρίς τίποτα! Βάλτε επιτέλους μυαλό ρε !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνω διαφήμιση, απλά η δολοφονία της Παπαδάκη είναι κομμάτι στην βιογραφία του Γλυνού.


ΥΓ Καλή επέτειο.