ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ

Χρήστος Δακτυλίδης
Ο Χρήστος Δακτυλίδης, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 8 Ιανουαρίου (ή 11 Αυγούστου)  1932. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1959. Εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης και για πολλά χρόνια στο ελεύθερο Θέατρο καθώς και στο Εθνικό. Επίσης, πήρε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες.
Φιλμογραφία
2.000 ναύτες κι ένα κορίτσι (1960)
 Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Βασίλης]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Οι αντίζηλοι (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)[υποβολέας στο θέατρο]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Με φόβον και πάθος (1972)
Θέμα συνειδήσεως (1973) [Φιλιππου]  
Θερμοκήπιο (1985)  [Ξενάκης]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επαιξε και στη σειρα ποτε δεν ειναι αργα το 2000

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να μάθουμε έτος γέννησης και αν ζει σήμερα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Β.Γ

Ανώνυμος είπε...

ο Χρηστος Δακτυλιδης ζει.οσο για ετος γενησης δε γνωριζω, αν ξερει καποιος να μας ενημερωσει

frantseskadretaki είπε...

Giasas legome frantseska kai tha hthela na jero zn ononosmou thanasis daktilidis kai olga daktilidi

Ανώνυμος είπε...

Ειπε οτι γεννηθηκε το 1932 ρε παιδια ο ανθρωπος αρα 84ων θαναι σημερα αν ζει. Δεν ξερω αν ζει δεν εχει βικιπαιδεια που γραφει καιθανατους

Ανώνυμος είπε...

Ειπε οτι γεννηθηκε το 1932 ρε παιδια ο ανθρωπος αρα 84ων θαναι σημερα αν ζει. Δεν ξερω αν ζει δεν εχει βικιπαιδεια που γραφει καιθανατους

ΠΠΧ Κων/νος είπε...

Ζει και βασιλεύει και γεννήθηκε την 11η Αυγούστου του 1932.

Δημήτρης Κ. είπε...

Έγραψε κι αυτός την δική του ιστορία.Υπήρξα φανατικός θαυμαστής του από την εποχή του Αγνωστου Πολέμου,Ήταν ο ταγματάρχης Κρέστας...Νάναι καλά στην υγεία του...