ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Αφροδίτη Γρηγοριάδου
Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη στις 29 Δεκεμβρίου 1937 (Το imbd αναγράφει ως ημερομηνία γέννησης το 1931). Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1962. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την ίδια χρονιά με το έργο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε".
Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε το 1958 στην ταινία "Το εισπρακτοράκι", όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.[1]
Συμμετείχε στο ραδιοφωνικό σίριαλ "Το σπίτι των ανέμων" μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Είναι μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.
Φιλμογραφία
Το εισπρακτοράκι (1958)
Ο θάνατος του παλλικαριού (1961) [Ποθητή]
Γι αυτές τις ηρωίδες (1961)
Ηλέκτρα (1962) 
Εγωισμός (1964)
Ευχή και κατάρα (1964) [Άννα]
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Μαίρη]
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965)
Το λάθος (1965) [Λέλα Μαβίλη-Τερζή]
Η φωνή μιας αθώας (1965)[Κατερίνα Αντωνιάδου]
Βάνα (1965) [Βάνα]
Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ! (1966) [Άλκηστη]
Μιράντα αγάπη μου (1966) [Μιράντα Μαντίδη]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966) [Βέρα (Βαρβάρα) Λιώση]
Ο κατατρεγμένος (1966) [Σοφία Λεμπέση]
Δακρυσμένα μάτια (1967)[Μάρθα]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967) [Τζοβάνα Δεπάστα]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968) [Άννα Χατζηπέτρου]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Άννα Δελησταύρου]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Τζοβάνα]
Ποτέ δεν είναι αργά (1968) [Φανή Κριεζή]
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969)[Έλενα]
Η ώρα της αλήθειας  (1969)[Τζοβάνα]
Ώρες αγάπης ώρες πολέμου (1970) [Ελένη]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: