ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗΣ

Νίκος Μουζακιώτης
Ο Νίκος Μουζακιώτης  ήταν ένας από τους σημαντικούς κινηματογραφάνθρωπους.   Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα (Βοτανικός). Πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος το 1967 και από το 1973 είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πολύπλευρο ταλέντο όμως, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο από πολλές θέσεις. Ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης  ακόμα και παραγωγός. Αργότερα ασχολήθηκε με την εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών, όπως "Ριρίκα" (Ηλιούπολη),  "Αθηνά" (Ιλίσια), "Βυζάντιο" (Αιγάλεω) και το θρυλικό για τις ποιοτικές επιλογές του "Studio" .  Τα τελευταία 25 χρόνια λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης το ιστορικό θερινό σινεμά "Ζέφυρος" (Πετράλωνα) όπου προβάλλονταν  σπουδαίες κλασικές αλλά και σύγχρονες ποιοτικές ταινίες. Πέθανε από ανακοπή στις 13 Φεβρουαρίου 2012.
Φιλμογραφία
Του χωρισμού το τραίνο" (1967)[μηχανικός συνεργείου αυτοκινήτων]
Ο προδότης (1967)
Όταν οι γυναίκες αγαπούν (1967)[μπάτλερ στο σπίτι της Ρένας]
Δεν έχω δρόμο να διαβώ (1968)  
Αφροδίτη (1968)
Αδυναμίες (1969) [συνεργάτης του Στέφανου]
Αποπλάνηση (1973)
Μιά παρθένα για δόλωμα (1975)[ αστυνομικός]
Η Εύα αμάρτησε (1975)

Δεν υπάρχουν σχόλια: