ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ


Δημήτρης Μπαλλάς 
Γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κ.Κουν. Αποφοίτησε το 1953. Σε όλη την πορεία του από την αποφοίτησή του το 1953, την πρώτη παρουσία του στη σκηνή το επόμενο έτος, μέχρι που διέκοψε τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, συνεργάστηκε
πάντα με τον θίασο του Θεάτρου Τέχνης του Κ.Κουν και συμμετείχε σε όλες τις αξιόλογες παραστάσεις. Το 1958 εγκαταστάθηκε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σπούδασε στο περίφημο "Actor's Studio". Ήρθε το 1962 για μικρό διάστημα στην Ελλάδα για μια έκτακτη παράσταση με δικό του θίασο. Στο διάστημα αυτό σκηνοθέτησε τρία μονόπρακτα που παίχτηκαν στο θέατρο Βεργή. Επέστρεψε στη συνέχεια στην Αμερική όπου συνέχισε την θεατρική του δραστηριότητα, αρχικά στη Ν. Υόρκη στο "Theatre Workshop" αργότερα στο Κολοράντο. Σκηνοθέτησε εκεί και τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη που ανέβασε με Αμερικανούς ηθοποιούς. Αργότερα, κατά τη δεκαετία του '80 δημιούργησε ένα δικό του εστιατόριο το οποίο στο μέσο του διέθετε στρογγυλή σκηνή όπου παρουσίαζε θεατρικές παραστάσεις.  
Φιλμογραφία
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)
Συντρίμμια της ζωής (1963) [Γιοσέ]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: