ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΕΛΛΑΣ

Δημήτρης Τζελλάς
Γεννήθηκε το 1941. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1967, οπότε πήρε και την άδεια του ηθοποιού. Έχει πλουσιότατο καλλιτεχνικό ενεργητικό. Εκτός από τη συμμετοχή του σε ταινίες, ήδη από το 1962 εμφανίζεται στο θέατρο, αρχικά με το θίασο Έλλης Λαμπέτη. Από το 1966 με τους θιάσους Άλκηστης Γάσπαρη και Τζούλιας Απέργη και μάλιστα από το 1968 σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έπαιξε Τσέχωφ, αρχαία τραγωδία και σύγχρονο θέατρο, συνεργαζόμενος με εκλεκτά ονόματα, πολλές φορές σε σκηνοθεσία δική του. Διέκοψε για δέκα χρόνια τη θεατρική του δραστηριότητα, ασχολούμενος ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής σε βιντεοταινίες όπως "Η ζωή είναι ένα καμπαρέ"(1987) και η ταινία "Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη" (1989), που διακρίθηκε ιδιαίτερα. Επανήλθε το 1993 αναπτύσσοντας πολύπλευρη δραστηριότητα ως
θιασάρχης, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, σε δικά του έργα ή άλλων. Το 2006 ίδρυσε το "Σύγχρονο Πειραϊκό Θέατρο".
Φιλμογραφία
Μυρτιά (1961)
Δεν γνώρισα μητέρα (1962)
Η μοδιστρούλα (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964)
Ωραία Αιγιώτισσα (1968) 
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Βαγγέλης]
Επικίνδυνοι ερασταί (1972)[Νάσος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: