ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

Στάθης Ψάλτης
Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας στις 27 Φεβρουαρίου του 1952, [η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει το 1951 ενώ άλλη πηγή, αναφέρει το 1944] όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και στα 11 η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τέλειωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (?????????????????????)............ Παντρεύτηκε την ηθοποιό Κάτια Κυβέλου με την οποία απέκτησε μια κόρη την Μαρία (γεννήθηκε το 1975), την ηθοποιό Τάρια Μπούρα, και το 2006 την ηθοποιό Χριστίνα Φιτσάκη-Ψάλτη (γεν. 1973). Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο. Είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως'' Καμικάζι αγάπη μου'', ''Τροχονόμος Βαρβάρα'', ''Τα καμάκια'', ''Βασικά καλησπέρα σας'', ''Και ο πρώτος ματάκιας'', ''Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω'','' Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ'','' Μάντεψε τι κάνω τα βράδια''. Είχε παίξει πολλούς ρόλους στην καριέρα του κατά το πλείστον κωμικούς. Έχουν μείνει πολλές ατάκες από τις ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!». Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε είχε τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του αλλά και σε επιθεωρήσεις. Αδελφός του ο ηθοποιός Γιάννης Ρώτας. Πέθανε στις 21 Απριλίου 2017 από καρκίνο.
Φιλμογραφία
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972)
Οι φανταρίνες (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980) 
Ο ποδόγυρος (1980)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Τροχονόμος Βαρβάρα (1981)
Τα καμάκια (1981)
Πάμε για ...καφέ?! (1981)
Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο.  (1981)
Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
Βασικά... καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας   (1982)
Τα σαϊνια (1982)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Πες τα βρωμόστομε (1983)
Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια   (1984)
Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω (1985)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Ο καβαλάρης των F.M. stereo (1986)
Ράκος...Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)
Ένας αλλά... λέων: Best of the best (1988)
Ξενοδοχείο Καστρί (1988)  
Ο μεγάλος παραμυθάς   (1988)
Τρελλάδικο πολυτελείας (1989)
Απαγωγή στα τυφλά (1989)
Και δειλός και τολμηρός (1988)
Ο πανταχού παρών (1989)
Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/pg/StathisPsaltis.gr/
Με κόκκινο, τα προσθέσαμε εμείς. Με πράσινο, τα θεωρούμε λανθασμένα, διότι ο παραπάνω είπε, οτι στην εφηβεία του πήγε για δυόμιση χρόνια στα καράβια και άρα δεν είχε τελειώσει το Γυμνάσιο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη του Στάθη γεννήθηκε το 1975 και όχι το 1980. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ότι ο Στάθης δεν ήταν 66 ετών, αλλά λίγο μεγαλύτερος. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας κάποιες αναφορές ότι είχε 30 χρόνια διαφορά με τη Χριστίνα, άραγε γεννήθηκε το 1943. Επομένως ο αδερφός του ο Γιάννης Ρώτας που είναι και μεγαλύτερος όπως είπε ο ίδιος, θα είναι λογικά γύρω στα 75.