ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ανδρέας Μουσουλιώτης
Ο Ανδρέας Μουσουλιώτης γεννήθηκε το 1939 στο Καϊμακλί. Αποφοιτώντας από το Κολέγιο Λευκωσίας σπούδασε Δραματική Τέχνη στην Ελληνική Μουσική Ακαδημία Λευκωσίας και στο Θέατρο Τέχνης Λευκωσίας, και στη συνέχεια στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν στην Αθήνα. Υπήρξε εκ των ιδρυτών του Θεάτρου Τέχνης στη Λευκωσία το 1961. Συνεργάστηκε με πάρα πολλά θέατρα, μεταξύ των οποίων τον ΕΘΟΣ και τον ΟΘΑΚ, το Θέατρο του ΡΙΚ, το θίασο Παπαδημήτρη, το θίασο Κακουράτου, το θίασο «Νέο Θέατρο» του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, τη «Μουσική σκηνή» και πολλά άλλα μουσικά και θεατρικά σχήματα. Συνεργάστηκε επίσης με το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Σκάλα και άλλα. Με την ίδρυση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το 1971, ο Ανδρέας Μουσουλιώτης προσλαμβάνεται ως μέλος του καλλιτεχνικού δυναμικού του ΘΟΚ μέχρι και το 1988, παίρνοντας μέρος σε πολλές παραγωγές της Κεντρικής και Παιδικής Σκηνής, όπως: «Ο Καπετάν Γιακουμής», «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», «Ο Βυσσινόκηπος», «Ο Γλάρος», «Ο Εβραίος της Μάλτας», «Στα Χώματα της Μεσαρκάς», «Το Νερόν του Δρόπη», «Ο Μορμόλης», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «Το Βαρελάκι με το Μέλι» κ.ά. Από το 1993 μέχρι το 2005 ο Μουσουλιώτης συμμετείχε ως έκτακτος ηθοποιός σε 13 παραγωγές ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται: «Η Χαρτοπαίκτρα», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Ο Κορυδαλλός» και «Σχολείο για Κλόουν». Τελευταία του συνεργασία στο ΘΟΚ ήταν τη θεατρική περίοδο 2004-2005 στο έργο «Η Αγάπη της Μαρικκούς». Παράλληλα με τη θεατρική του πορεία έλαβε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως επίσης συνεργάστηκε με το ραδιόφ
ωνο του ΡΙΚ σε πολλά θεατρικά σκετς. Ήταν νυμφευμένος με την επίσης ηθοποιό, Λουκία Μιχαήλ. Πέθανε στη Λευκωσία στις 10 Απριλίου 2014.
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί (1967)
Διακοπές στη Κύπρο μας  (1971)[Τάκης]
Οι εκδικητές της Κύπρου (1974)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Ξυπόλητα... καμάκια (1982)
Τα έγκατα της γης (1989)
Η Γιαλλουρού (2000)
ΑΠΟ ΤΟ http://archive.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: