ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

ΕΛΕΝΗ ΡΟΔΑ

Ελένη Ροδά
Γεννήθηκε το 1942 στη Καρδίτσα αλλά μεγάλωσε στη Λάρισα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Δημήτρη Ροντήρη, αλλά στράφηκε από πολύ νωρίς στο τραγούδι.
Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Γιώργο Ζαμπέτα, τον Χρήστο Μενιδιάτη κι ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Μάρκου Βαμβακάρη, των Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Μητσάκη. Παντρεύτηκε τον Ανδρέα Καραντάνη [νερό «Πηγή Καραντάνης Α.Ε.»] που πέθανε το 2015 και απέκτησε έναν  γιο, τον Κωνσταντίνο που γεννήθηκε το 1979.
Φιλμογραφία 
Ως ηθοποιός
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Ουρανία]
Άδικη κατάρα (1967)
Τρούμπα (1967)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969) [Όλγα]
Πιο θερμή και από τον ήλιο (1972) [Ρίτα]
Ως τραγουδίστρια
Τρούμπα (1967)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Ο τρελλός της πλατείας Αγάμων (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Ευδοκία (1971)  [φωνή Ευδοκίας]
Πίσω μου σ' έχω σατανά  (1971)
Πρόκλησις (1971)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Στέλλα]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972)
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972)
Κατηγορώ τη ζωή (1972)
Πιο Θερμή και απ` τον Ήλιο (1972)
Στην παγίδα του σεξ και του εγκλήματος (1975)
Παραγγελιά! (1980)

Δεν υπάρχουν σχόλια: