ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΤΥΜΒΙΟΥ (ΠΕΤΤΕΜΕΡΙΔΟΥ)

Πατρίτσια Τυμβίου (Πεττεμερίδου)
Κύπρια ηθοποιός. Η Πατρίτσια Πεττεμερίδου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη και Μαίρης Αρώνη στην Αθήνα. Τη καριέρα της την ξεκίνησε με το επώνυμο Τύμβιου που ήταν ο πρώτος της σύζυγος.
Τα πρώτα δυο χρόνια της αποφοίτησης της εργάστηκε στην Ελλάδα με τους Θιάσους Εταιρία Αρχαίου Δράματος, Κωστή Μιχαηλίδη, Χριστιανικό Θέατρο-Μήσου Λυγίζου, Θίασος Γκέλυς Μαυροπούλου-Διονύση Παπαγιαννόπουλου.
Είναι από τα πρώτα στελέχη του ΘΟΚ όπου συνεργάστηκε για δέκα χρόνια μέχρι το 1981 και παραιτήθηκε.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα. Κάποια από αυτά είναι: «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, «Η ηδονή της τιμιότητας» του Λουίτζι Πιραντέλο, «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, «Αντιγόνη» του Ζαν Ανουίγ, «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στον «Ταρτούφο» του Μολιέρου, στην «Αγγέλα» του Σεβαστίκογλου, «Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα» του Ο’ Κέιζυ, «Ο γλάρος» του Τσέχωφ, «Οι παλαιστές» του Καρρά, «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Αγαπητή Γελένα Σερκέγεβνα» της Λιουνμίλα Ραζουμόβσκαγια και άλλα.
Η Πατρίτσια Πεττεμερίδου πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές όπως: «Μικρές Αλεπούδες» της Χέλμαν, «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, "Κρυφός Καιάδας" της Άντρης Πολυδώρου σε σκηνοθεσία Σάββα Χατζηγεωργίου, "Ελένη η πόρνη" της Αννίτας Νικολάου σε σκηνοθεσία Βάσου Βάσου και άλλα.
Το 2014 στη σειρά του Sigma "Κρυφός Καιάδας" σε σενάριο Άντρης Πολυδώρου και σκηνοθεσία Σάββα Χατζηγεωργίου. Μαζί της η Αγγελική Φιλιππίδου και η Ρεβέκκα Αποστολοπούλου
Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Κώστας Τύμβιος που συνέχισε τη καριέρα του στην Ελλάδα και ο δεύτερος ο αξέχαστος ηθοποιός Θάνος Πεττεμερίδης. .
Φιλμογραφία
Μια γυναίκα κατηγορείται (1966) [υπηρέτρια]
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: