ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Πόπη Παπαδάκη
Γεννήθηκε 1930 (ή 1927) στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε μέλος του Ναυτικού ομίλου Θεσσαλονίκης και έλαβε μέρος στους κωπηλατικούς αγώνες «Ελευθερία» το 1945 και στους Πανελλήνιους Κωπηλατικούς Αγώνες το 1946. Τιμήθηκε με μετάλλια και κύπελλα. Από το 1955 έως το 1985, έλαβε μέρος σε 72 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, παίζοντας δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως Παξινού, Μινωτής, Βαλάκου, Παπαμιχαήλ, Φυσσούν, Αρώνη, Καρέζη κ.ά . Συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του θεάτρου μας. Ξεχωριστή ήταν η ερμηνεία της στη "Λυσιστράτη" στο ρόλο της Μυρρίνης σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού στην Επίδαυρο. Στη τηλεόραση πήρε μέρος στις σειρές "Οι τελευταίοι εγγονοί" ¨"Οι τρεις χάριτες", "Οι φρουροί της Αχαϊας" . Μετά το θέατρο έγινε καθηγήτρια υποκριτικής στη σχολή Διομήδη Φωτιάδη μεταδίδοντας στους αγαπημένους της μαθητές όλη τη πλούσια εμπειρία της και τις γνώσεις της για το θέατρο. Μιας και δεν απέκτησε παιδιά τα τελευταία χρόνια της ζωής της πρόσφερε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο σε ιδρύματα για την προστασία των παιδιών. Πέθανε στις 2 Μαρτίου 2019.
Φιλμογραφία
Γραφείο συνοικεσίων (1956) [ Μαριτσάκι]
Ακροπόλ (1995)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε 1930 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε μέλος του Ναυτικού ομίλου Θεσσαλονίκης και λαβε μέρος στους κωπηλατικούς αγώνες «Ελευθερία» το 1945 και στους Πανελλήνιους Κωπηλατικούς Αγώνες το 1946. Τιμήθηκε με μετάλλια και κύπελλα.

panost

Unknown είπε...

Γνωρίζει κάποιος που ζει και αν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την κυρία Παπαδάκη;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

νομιζω δεν ειναι ιδια ηθοποιος που επαιξε στο ακροπολ