ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ



















        










































Ανδρέας Νομικός
Περιώνυμη φυσιογνωμία της Αθήνας, ο αποκαλούμενος "Φτερού", επειδή η βασική δουλειά του ήταν να πουλάει πλανόδιος φτερά ξεσκονίσματος. Έκανε βέβαια και τον ηθοποιό υποδυόμενος  ''αδελφές''. Υποκρινόταν  με μεγάλη επιτυχία το ρόλο του, τόσο που γενικά όταν λέμε "φτερού" να εννοούμε την "αδελφή"! Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1928 και είναι οικογενειάρχης με παιδιά, εξαιρετικά ετοιμόλογος και πάντα κεφάτος, ότι κι αν γινόταν. 
Φιλμογραφία
Ο καταφερτζής (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Γιατί γεννήθηκα φτωχή   (1965)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968)
Ένας κλέφτης... με φιλότιμο (1968) [πωλητής φτερών]
Ο μαχαραγιάς (1968)[κάνει αέρα στον μαχαραγιά]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)
Ποιος Θανάσης!! (1968)
Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Ποιος Θανάσης   (1969)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)
Η ζαβολιάρα (1971)
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς    (1971)
Ο πειρασμός μιας μικρής (1975)
Άρπα-Colla (1982)
Η δημοκρατία του νέφους (1983)
Παπαδίστικη κομπανία   (1983)
Ένας πρωτάρης στο κολλέγιο! (1985)
Ράδιο αρβύλα (1986)
Λιποτάκτης   (1988)
Η ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/ellinikokinimatografo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: