ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Σπύρος Ολύμπιος
Γεννήθηκε το 1914 (η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει 3 Απριλίου 1913)στην Αθήνα.  Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1934. Έπαιξε δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του θεάτρου, Βεάκη, Κοτοπούλη, Παπαδάκη, Μινωτή, Παξινού, Κυβέλη, κ. Κατερίνα, Αρώνη, Συνοδινού, Αργυρόπουλο κ. ά. και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες που καθόρισαν την πορεία του ελληνικού θεάτρου. Πέθανε σε ηλικία 102 ετών στις 29 Ιουλίου 2015.
Φιλμογραφία
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς (1957)
Ο μεγαλοκαρχαρίας (1957)
Ένας βλάκας και μισός (1959) [δικηγόρος]
Η αυγή του θριάμβου (1960)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
Χριστίνα (1960) [χωροφύλακας]
Πρέπει να ζήσεις τίμια (1962)
Τρείς κούκλες κι' εγώ (1960) [αρχισερβιτόρος]
Το «τεμπελόσκυλο» (1963)
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [γιατρός]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965)
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)
Φτωχός εκατομμυριούχος   (1965)
Το φτωχόπαιδο (1965) [Τερζής]
Το λάθος (1965)
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
Ανοιχτή επιστολή (1968) [Γιάννης]
Η μοίρα μιας γυναίκας (1968)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο   (1980)
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982)
Εξάρχεια ώρα 12 (1988)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.politeianet.gr/

3 σχόλια:

Μιχάλης Δελώτης είπε...

Που ζει σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Ολύμπιος έφυγε σήμερα 29/7/2015 σε ηλικία 102 ετών. Ζούσε στο Παγκράτι. Η ορθή ημερομηνία γέννησής του είναι αυτή στη βικιπέδια και βασίστηκε στο ηλεκτρονικό δημοτολόγιο της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών για την εγκυρότητά της.

βασιλης σαμοιλης είπε...

Σπύρο μου αγαπημένε,δεν ήμουν να σε αποχαιρετίσω,Δεν πειράζει..ίσως,γιατί,πρέπει να σε θυμάμαι έτσι...όπως σε είδα πριν λίγους μήνες.....θα τα λέω με την κόρη σου. Χαιρέτισέ μου,την Κυρία Γιάννα..με αγαπούσατε και οι δυο σας...θα την δεις,αφού είσαι δίπλα της.
Για μένα,πρώτα ήσουν ο Σπύρος,ήταν η Κυρία Γιάννα,η Γυναίκα σου,και μετά δάσκαλος...σ ευχαριστώ,που σε γνώρισα!!!!!!!!!Να είσαι καλά,εκεί ψηλά!!!!!