ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

ΑΡΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Άρης Μιχόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαφιά (1971). Σπούδασε σκηνοθεσία και διεύθυνση θεάτρου στο VIII Πανεπιστήμιο της Βενσέν (Γαλλία, 1973 - 1977). 
Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες, Σπ. Ευαγγελάτο, Αλ. Σακελλάριο, Στ. Ντουφεξή, Κ. Μπάκα, Ν. Αρμάο, Λ. Καλλέργη, Κ. Λειβαδέα, Γ. Κωνσταντίνου, Β. Παγουλάτο, Μ. Παπανικολάου, Κλ. Καραγιώργη, Ερ. Θαλασσινό, Γ. Νικολαΐδη κ.ά. σε πρωταγωνιστικούς και κύριους ρόλους, ενώ συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές των Κ. Κουτσομύτη, Ν. Τζίμα, Ν. Φώσκολου κ.ά.. 
Σκηνοθέτησε έργα του αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο και άλλα αρχαία θέατρα, καθώς και στο Λυκαβηττό και το θέατρο Πέτρας. Ακόμη, ανέβασε έργα των Λούλα Αναγνωστάκη, Μαν. Κορρέ, Γ. Σκούρτη, Μ. Ποντίκα, Γ. Καλαμίτση, Ά. Τσέχωφ, Μπ. Μπρεχτ, Μ. Γκάτσο, Ρ. Β. Φασμπίντερ κ.ά. με ηθοποιούς τους Π. Χαϊκάλη, Μάνο Γαβρά, Στ. Τζελέπη, Κόννη Σοφιάδου, Άννα Μάσχα, Ζήση Ρούμπο, Χ. Μαυρουδή, Δημ. Τζουμάκη, Λ. Τσάγκα κ.ά. 
Από το 2001, με στόχο την προαγωγή της θεατρικής παιδείας στο χώρο της Εκπαίδευσης διοργανώνει σεμινάρια σκηνικής αγωγής για καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και παράλληλα σκηνοθετεί ανελλιπώς τα διδασκόμενα δράματα (Ελένη, Όρνιθες, Αντιγόνη) στα θέατρα Τζ. Καρέζη, Προσκήνιο, Altera Pars, Πορεία, Άλμα και στο Ίδρ. Μιχ. Κακογιάννη.
Φιλμογραφία
Οι σατανάδες της νύχτας (1972)
Στα δίχτυα της αράχνης (1973)
Το σφάλμα (1974)
Οκέυ, φίλε (1974)
Ο γυιός μου ο Στέφανος (1974)
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή (1983)
Καταζητείται το πρόσωπο της ημέρας (1983)
Ο Παπασούζας φαντομάς (1983)
Ο στόχος (1983)
Αδέξιος εραστής (1984)

Δεν υπάρχουν σχόλια: