ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΛΛΗ ΓΚΙΝΗ

Νέλλη Γκίνη
Η Νέλλη (Πηνελόπη) Γκίνη γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 (άλλη πηγή αναφέρει το 1951)και είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός.
Σπούδασε στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Ωδείου.
Από 12 ετών άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική συμμετέχοντας στο παιδικό θέατρο του Διονύση Χιώνη ενώ ασχολήθηκε και με το λαϊκό τραγούδι.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συμμετοχές σε ταινίες από το 1970 έως το 1990.
Μια δεκαετια αργότερα, την είδαμε στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ζωή και ακόμα πιο πρόσφατα σε μια guest συμμετοχή στα Εγκλήματα όπου υποδυόταν την φίλη της Κορίνας "από τα παλιά".
Το 2009 και το 2011 αντίστοιχα, πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Το κλουβί με τις τρελές και Σεσουάρ για δολοφόνους.
Υπήρξε ζευγάρι με το Μιχάλη Ζαμπέτα, γιο του Γιώργου Ζαμπέτα, για αρκετά μεγάλο διάστημα αλλά χώρισαν 15 μέρες πριν από το γάμο τους.
Έχει αποκτήσει ένα παιδί.
Φιλμογραφία
Ματωμένη γη (1967)
Μεγάλες αγάπες (1968)  [Αλέκα]
Καινούργια μέρα χάραξε (1969) [Ράνια]  
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Πίσω μου σ`έχω σατανά (1971)
Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971)
Ο φαφλατάς (1971)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972)
Τι 30... τι 40... τι 50... (1972) [Δόμνα]
Οι απάνθρωποι (1972)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972)
Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973) [Ελένη Ζαμάνο]
Η μεγάλη απόφαση (1977) [Πόλυ Πατρινού]
Τζακ ο καβαλάρης (1979) [Αντονέλα]
Κορόιδο Ρωμιέ!.. (1981) [Τζένη]
Τα παιδιά της πιάτσας (1981)  
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981) [Μαρίνα]
Ο σεξοκυνηγός (1981) [Ερμιόνη]
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Πανικός στα σχολεία (1982) [Μιράντα]
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986) [Δέσποινα]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995)
Ο έτσι (2006)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: