ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

 Χρυσούλα Διαβάτη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Φεβρουαρίου 1940. Τις πρώτες θεατρικές σπουδές τις έκανε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με δασκάλους τους Γιώργο Θέμελη και Γιάννη Κοπανά, και τις ολοκλήρωσε στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Πρώτη της παρουσία στο Ελεύθερο Θέατρο του Μάνου Κατράκη και στη συνέχεια σε θέατρα της Αθήνας. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Καραντινού και του Γιώργου Κιτσόπουλου, όπου έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε έργα των Μολιέρου, Γκολντόνι, Σαίξπηρ, Αριστοφάνη, Γ. Θέμελη κ.ά. Μετά την αποχώρησή της από το Κ.Θ.Β.Ε. εμφανίζεται στο Θέατρο Τέχνης και σκηνοθετείται από τον Κάρολο Κουν σε έργα των Σκούρτη, Γκομπρόβιτς κ.ά. Στο Ελεύθερο Θέατρο συνεργάζεται με τον Ζ. Ντασέν στην 'Όπερα της πεντάρας' του Μπρεχτ, με τον Μ. Κακογιάννη στο Ναν του Έικμπορν, στο 'Να ντύσουμε τους γυμνούς'του Πιραντέλο και με τον Μ. Βολανάκη σε έργα των Ανούιγ, Φεϊντώ, Τσέχοφ. Παίρνει μέρος στο μιούζικαλ 'Σικάγο' σε σκηνοθεσία Τζων Σαρπ καθώς και σε αθηναϊκές επιθεωρήσεις των Λαζόπουλου, Φασουλή, Χάρυ Κλιν κ.ά. Με τον σύζυγό της Νικήτα Τσακίρογλου δημιουργούν θίασο όπου εμφανίζονται σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας σε έργα των Α. Μίλλερ, Έικμπορν, Υβ Ζαμιάκ, Πρίσλεϊ κ.ά. Για προσωπικούς λόγους απέχει από τη σκηνή 8 χρόνια και εμφανίζεται σε επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης καθώς και στον κινηματογράφο σε ταινίες του Π. Βούλγαρη, και στο Βερολίνο για λογαριασμό της Γερμανικής Τηλεόρασης στο 'Έρεβος', με θέμα τους Έλληνες μετανάστες.  Έχει παντρευτεί από το 1968 τον επίσης ηθοποιό, Νικήτα Τσακίρογλου.
Φιλμογραφία
Για την αγάπη του παιδιού μου / Για την αγάπη μας (1963)
Αστεφάνωτη (1964)
Η ηλικία της θάλασσας (1978)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979) [δασκάλα]
Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω (1981) [Αθανασία]
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981)
Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981) [σύζυγος Κώστα]
Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)
Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991) [Μαρία Σκαλτσά]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=137199096641395&set=a.102595320101773.1073741828.100010539152921&type=3&theater
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ntng.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: