ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ


Άννα Αδριανού (Ανδριανού)
Η Άννα Αδριανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 1953 και είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού Νίκου Βασταρδή. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1974. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και την ίδια εποχή πήρε μέρος στο αρχαίο δράμα στο φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθήνας. Αποφοιτώντας από την σχολή, πρωταγωνίστησε στο Θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη στα έργα "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ" του Όσκαρ Ουάιλντ, "Έκβους" του Πήτερ Σάφφερ, "Η ζωή είναι όνειρο" του Καλντερόν, "Πόλεμος στο σπίτι" του Τζαίημς Ντάφ, "Μεταμόρφωση" του Φράντς Κάφκα, "Σπερματογονία" του Νταίηβιντ Λιούις, κ. ά. Συνεργάστηκε επίσης με το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, με τους θιάσους Καρέζη-Καζάκου, Άγγελου Αντωνόπουλου, Ληναίου-Φωτίου, το Θέατρο Θεμέλιο, το Θεατρικό Εργαστήρι, το Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και άλλα, σε έργα όπως ο "Ερωτόκριτος" του Β. Κορνάρου, "Ορέστης" του Ευριπίδη, "Δωδέκατη νύχτα" του Σαίξπηρ, "Η Κυρά της θάλασσας" του Ίψεν, "Οι δραπέτες" του Γιώργου Μανιώτη κ.ά. Παράλληλα με την καριέρα της στο θέατρο, έπαιξε στην κρατική τηλεόραση πρωταγωνιστώντας σε δραματικές σειρές και στο Θέατρο της Δευτέρας. Επίσης συμμετείχε σε πολλές εκπομπές λόγου στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτικούς σταθμούς, στις οποίες έγραφε και τα κείμενα. Για ένα διάστημα έγραφε κάνοντας παρουσίαση βιβλίων στο περιοδικό "Βιβλίο και Media". Παράλληλα έχει γράψει και εκδώσει δυο βιβλία: την τετραλογία "Η παράσταση που δεν έγινε", το 1996, και το 2001 το ερωτικό παραμύθι, "Τα μαγικά δάκρυα του έρωτα". Στα βιβλία αυτά έκανε και την εικονογράφηση. Από το 1990 και παράλληλα με το θέατρο, άρχισε να ασχολείται με το σενάριο.  Είχε παντρευτεί παλαιότερα τον Γιάννη Βούρο. Συνολικά παντρεύτηκε τρεις φορές. 
Φιλμογραφία
Αστερισμός της παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974) [Σοφία Μοναχογιού]
Νέες απίθανες και ωραίες (1987) [Σοφία Βασιλείου]
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987) [Ιουλιέττα]
Τηλε-καννίβαλοι (1987) [Μαρία Σφακιανάκη]
Τράνζιτο  (1995)
Μια νύχτα στην Αθήνα (2013) [Νέλλη]

Δεν υπάρχουν σχόλια: