ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

Ανδρέας Ποταμίτης
Ο Ο Ανδρέας Ποταμίτης γεννήθηκε στο χωριό Ποταμιού της επαρχίας Λεμεσού και τελείωσε την Εμπορική Ακαδημία.  
Ο Ανδρέας Ποταμίτης είναι από τους στυλοβάτες του Κυπριακού θεάτρου. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και συγγραφέας από το 1948. Η μεγάλη αγάπη που είχε για το θέατρο τον οδηγεί στη Σχολή Μιχαηλίδη-Ραπτόπουλου όπου για αρκετές ώρες μελετά και διαβάζει θέατρο, ενώ συγκροτεί και ένα θίασο όπου δίνουν διάφορες παραστάσεις.
Σπουδάζει επίσης παράλληλα νομικά μέσω αλληλογραφίας και διακόσμηση στην Αθήνα.
Έπαιξε σε πολλά θέατρα, στον Ο.Θ.Α.Κ, στο ΘΟΚ, σε διάφορα σκετς από το ραδιόφωνο, τηλεόραση και σε διάφορες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν στο νησί μας. Ακόμη σε αρκετά τηλεοπτικά σήριαλ και ταινίες που έτυχε να είναι και διευθυντής παραγωγής. Λόγω επειδή το Θέατρο δεν απόδιδε τότε ικανοποιητικά χρήματα ο Ανδρέας Ποταμίτης φεύγει για τις Αραβικές χώρες  γιατί οι ανάγκες ήταν πολλές και από το 1972 μέχρι το 1993 πηγαινοερχόταν στο εξωτερικό.
Συνεργάστηκε με το ΡΙΚ στη συγγραφή κυπριώτικων σκετς, αστυνομικών περιπετειών και θεατρικών έργων. Ένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι «Ο Κωνσταντής» .Είχε αφήσει το Θέατρο αν και το αγαπούσε και το είχε μεσ΄ την καρδιά του.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Όλγα Ποταμίτου και απέκτησαν δυο παιδιά ένα γιο και μια κόρη που ακολούθησε τα δικά τους καλλιτεχνικά βήματα τη Στέλλα Ποταμίτου.
O Ανδρέας Ποταμίτης έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου 2000 νικημένος από την επάρατη νόσο.
Φιλμογραφία
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Αγάπες και καημοί (1967)
Δάκρυα και διπλοπενιές  (1969)
Αναστενάζουν οι πενιές (1970) [Καρράς]
Ο κυρ Γιώργης και οι τρέλες του (1971)[ατυνομικός]
Αναζητώντας την ευτυχία (1972)
Κλεμμένος έρωτας  (1972)
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: