ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΕΜΠΑ ΔΟΞΑ

Μπέμπα (Αγγελική) Δόξα 
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1919. Ήταν από θεατρική οικογένεια και μάλιστα παιδί ακόμα το 1928, έπαιξε στο βαριετέ «Μικρό Ζάππειο» του Σταθμού Λαρίσης μαζί με τους γονείς της Αναστάσιο και Χρυσούλα Δόξα. Αυτοδίδακτη, διακρίθηκε ως πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου. Ξεκίνησε επαγγελματικά με τον Αττίκ και συνέχισε με διάφορους θιάσους, έχοντας αναδειχτεί σε θαυμάσια σουμπρέτα. Μεταπολεμικά συνεργάστηκε με τον θίασο Βασίλη Αλωνίτη σε επιθεωρήσεις και ηθογραφίες στον Βόλο και την Θεσσαλονίκη. Από το 1950 εμφανίζεται με δικό της θίασο με τον οποίο ανέβασε την επιθεώρηση «Μοντέρνες Γυναίκες». ή ως συνθιασάρχης σε διάφορα σχήματα με τους Ορέστη Μακρή, Καίτη Ντιριντάουα, Κούλη Στολίγκα κ.α. Εμφανίστηκε στο θέατρο "Περοκέ" (στην εξαιρετικά επιτυχημένη επιθεώρηση «Και ο μήνας έχει εννιά»), στο "Ακροπόλ" του Βασίλη Μπουρνέλλη, στο Άλσος Παγκρατίου, στο "Στρατιωτικό θέατρο" Θέατρο Θεσ/νίκης και στο "Ορφεύς" στο Περιστέρι, σε επιθεωρήσεις, έργα πρόζας αλλά και μουσικά: "Μπλε και άσπρο", "Δώδεκα παρά πέντε", "Γκρεμισμένη Φωλιά", "Αυτοκρατορικές βιολέτες",. Εργάστηκε πολλά χρόνια στη γενέτειρά της στο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά και στο θέατρο "Ολύμπια" στο Πασαλιμάνι. Αποσύρθηκε από τις εμφανίσεις το 1973 και απεβίωσε στις 10-10-2000.
Φιλμογραφία
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)    [Κα Περράκη, μητέρα του Τώνη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: