ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΕΜΠΑ ΔΟΞΑ

Μπέμπα (Αγγελική) Δόξα (Αγγελοπούλου)
Η Μπέμπα (Αγγελική) Αγγελοπούλου, ήταν αυτοδίδακτη Πειραιώτισσα «σουμπρέτα», γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2000. Ήταν κόρη ηθοποιών, πήρε το βάπτισμα της σκηνής από μικρή το 1928, στο βαριετέ «Μικρό Ζάππειο» του Σταθμού Λαρίσης και σύντομα εξελίχθηκε σε ονομαστή πρωταγωνίστρια και θιασάρχιδα του μουσικού θεάτρου.
Πρωτοεμφανίστηκε επαγγελματικά πλάι στον Αττίκ και ως το 1973 που αποσύρθηκε, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους (Β. Αυλωνίτη-Κ. Μαυρέα, Β. Αυλωνίτη-Ρ. Σκορδούλη-Τ. Κάσση, Ορ. Μακρή-Σπ. Πατρίκιου, Θεάτρου «Ακροπόλ», Κ. Στολίγκα, κ.λπ.). Το 1950 συγκρότησε θίασο και «ανέβασε» την επιθεώρηση «Μοντέρνες Γυναίκες». Το 1953 ήταν συνθιασάρχης στο «Περοκέ» (με τους: Κ. Ντιριντάουα, Μ. Κοκκίνη, Κ. Μαυρέα, κ.ά.) στην εξαιρετικά επιτυχημένη επιθεώρηση «Και ο μήνας έχει εννιά». Ορισμένα από τα μουσικά έργα που πρωταγωνίστησε: "Μπλε και άσπρο", "Δώδεκα παρά πέντε", "Γκρεμισμένη Φωλιά","Αυτοκρατορικές βιολέτες", «Δεν περνάς κυρα-Μαρία», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», κ.λπ. Πέθανε το φθινόπωρο του 2000 και ετάφη στον Κόκκινο Μύλο. Ήταν σύζυγος του μπουλουκτζή Βαγγέλη Κομματά ΄΄Κατσουλίνος΄΄ (γεν. 1932-2017). Αδελφός της ο σκηνογράφος και σκηνοθέτης Στέλιος Δόξας.
*** ΩΡΑΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ, 13 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ , ΤΟΤΕ!!!!!!!!!!
Φιλμογραφία
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)    [Κα Περράκη, μητέρα του Τώνη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://desiris.blogspot.bg/


Δεν υπάρχουν σχόλια: