ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Κώστας Κωβαίος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε για λίγο στο θέατρο. Τον κέρδισε, όμως, η δημοσιογραφία. Η αγάπη και η γνώση του για τον πολιτισμό εκφράστηκαν μέσα σειρές εκπομπών με ενδιαφέροντα θέματα και σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με προγράμματα για τον Απόδημο Ελληνισμό. 'Επειτα μεταπήδησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, όπου εργάστηκε πάντοτε με μεγάλη επιτυχία ως πολιτιστικός συντάκτης.
Διακρίθηκε, επίσης, στο ντοκιμαντέρ, γυρίζοντας δύο ντοκιμαντέρ για την κινηματογραφική δουλειά του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το ντοκιμαντέρ «Ο 20ός αιώνας μέσα από το βλέμμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου», τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ευρωπαϊκού ντοκιμαντέρ για το 2001 στη Νορβηγία, και με το βραβείο ταινιοθηκών Σκανδιναβίας και Ιρλανδίας, το 2002. Με το ντοκιμαντέρ «Τριλογία» εκπροσώπησε την Ελλάδα, το Σεπτέμβρη, στο 34ο Φεστιβάλ Τελουράιντ Ν. Καρολίνας, στις ΗΠΑ. Πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου 2004.
Φιλμογραφία
Όταν η μοίρα προστάζει     (1964)
Η γέφυρα της ευτυχίας  (1964)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: