ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

Κώστας Βουτσάς
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1931. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε και την καριέρα του. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Τριανταφυλλίδη "Μακεδονικό Ωδείο" της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 1952. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην σκηνή ήταν το 1953 στο "Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης" με το έργο "Άνθος του Γιαλού". Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" όπου εμφανίστηκε ως κομπάρσος. Στην Αθήνα ήλθε για μόνιμη εγκατάσταση το 1958 ύστερα από προτροπή της πρωταγωνίστριας του μουσικού θεάτρου Καλής Καλό. Μαζί της εμφανίστηκε στην επιθεώρηση "Πάρε Κόσμε" στο θέατρο "Περοκέ" (1958). Την επόμενη σεζόν εντάχτηκε στο δυναμικό του θεάτρου "Ακροπόλ" όπου εμφανίστηκε σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις. Στον κινηματογράφο συνέχισε τις εμφανίσεις παίζοντας αρχικά σε δεύτερους ρόλους, όπως στις ταινίες "Η κυρά μας η μαμή" (1958), "Το αγόρι που αγαπώ" (1960), "Η Αλίκη στο ναυτικό" (1961) κ.ά.. Ξεχώρισε το 1961 στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη "Ο Κατήφορος" και από την επόμενη χρονιά αρχίζουν οι πρώτοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Μία σειρά από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κωμωδίες, δίπλα σε γνωστούς άλλους πρωταγωνιστές, τον βοηθάνε να καθιερωθεί. Τον συναντάμε στις ταινίες "Μερικοί το προτιμούν κρύο" (1962), "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" (1963), "Ζητείται τίμιος" (1963), "Κάτι να καίει" (1964), "Τέντυ μπόι αγάπη μου" (1965), "Ραντεβού στον αέρα" (1965), "Κορίτσια για φίλημα" (1965). Μετά την καθιέρωση του ακολουθούν οι ταινίες "Το πιο λαμπρό μπουζούκι" (1968), "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς" (1969), "Ένας άφραγκος Ωνάσης" (1969), "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά" (1970), "Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ" (1970), "Εθελοντής στον έρωτα" (1971), "Αγάπησα μια πολυθρόνα" (1971), "Ο αντιφασίστας" (1972), "Επτά χρόνια γάμου" (1972), "Αγάπη μου παλιόγρια" (1972), "Τον αράπη κι αν τον πλένεις" (1973), "Ο αισιόδοξος" (1973), "Ένας τρελός, τρελός αεροπειρατής" (1973). Παράλληλα στο θέατρο την περίοδο 1964-72 εμφανίζεται ως συνθιασάρχης με όλα τα μεγάλα ονόματα της κωμωδίας, ενώ από το 1972 και μετά συγκροτεί δικούς του θιάσους. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 76 ταινίες. Το 1982 σκηνοθέτησε την μοναδική του ταινία με τίτλο "Και το Λουρί της Μάνας". Το 1984 η επιτροπή ΦΕΚΘ τον τίμησε με ειδικό βραβείο για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, με αφορμή την ταινία "Ο Έρωτας του Οδυσσέα" (1984) του Β. Βαφέα. Σημαντική ήταν και η παρουσία του στη μικρή οθόνη. Ήταν αρραβωνιασμένος με την Σπεράντζα Βρανά.Υπήρξε σύζυγος της Έρικας Μπρόγερ. Έχει τρεις κόρες, την πρώτη με την Έρικα Μπρόγερ και δύο με την δεύτερή του σύζυγο.
Φιλμογραφία (κάποιες ταινίες)
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Σωτήρης]
Για την αγάπη της βοσκοπούλας (1959)[Λάμπρος]
Το αγόρι π’ αγαπώ (1960) [Γιάννης]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [(ναύτης)]
Κατήφορος (1961) [Χαράλαμπος Γκίζας - Μπίσμπιρας]
Ο σκληρός άντρας (1961) [Πατάτας]
Αστροναύτες (1962) [Πολύκαρπος]
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [Κλεόπας]
Νόμος 4000 (1962) [Ρένος Καρανίκας]
Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) [Μιχάλης]
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [Παυσανίας]
Ένα κορίτσι για δύο (1963) [Άρης (Αριστείδης)]
Ζητείται τίμιος (1963) [Παντελής]
Η ψεύτρα (1963) [Φίλιππας]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) [Ελευθέριος Τσαμπαρδής / Μπάμπης Ντάβος]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [Λάκης Οικονομίδης]
Κάτι να καίη (1964) [Κλέαρχος]
Ό,τι θέλει ο λαός (1964) [Μιστόκλης]
Οι κληρονόμοι (1964) [Σωτήρης Μιχαλούδης]
Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο (1965) [Μάχος (Τηλέμαχος)]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [Κώστας Καλιακούδας]
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [(οδηγός αυτοκινήτου)]
Τέντυ μπόυ... αγάπη μου (1965) [Άρης Ματσακούλης]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Γρηγόρης Μαυροφρύδης]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Κώστας Σωτηριάδης]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Κώστας Πίτουρας]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Κώστας Παπαρήγας]
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967) [Κώστας Παπαδόπουλος «Jack Taylor»]
Νύχτα γάμου (1967) [Ιάκωβος Ιορδανίδης]
Για ποιον χτυπά η... κουδούνα (1968) [Κώστας]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968) [Κώστας Μασούρος]
Ο ψεύτης (1968) [Κώστας]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968) [Φανούρης Μπρόκολας / Γιώργος Καρτάλης]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Αγησίλαος Ωνάσης / Δημητρός Ωνάσης]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Ανέστης Φάκας]
Ο γόης (1969) [Μπάμπης Χριστογιαννακοπουλόπουλος]
Το ανθρωπάκι (1969) [Ευτύχιος Κοπέογλου (του Ιγνάτιου)]
Το... θύμα (1969) [Μιχάλης Κουτσοπέταλος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Γρηγόρης Τσαβός / (υπλγος) von Ruben]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Ευλάμπιος Μαντέκας]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971) [Γρηγόρης Καρούζος]
Εθελοντής στον έρωτα (1971) [Θωμάς Ραΐζης]
7 χρόνια γάμου (1972) [Αλέκος Φωτίου]
Αγάπη μου παληόγρια (1972) [Λουκάς]
Ο αντιφασίστας (1972) [Νικόλα Μαντζολίνι]
20 γυναίκες κι εγώ (1973) [Κώστας Φιλίππου]
Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής (1973) [Στέφανος Δρακάκης]
Ο αισιόδοξος (1973) [Χρήστος Αντύπας]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Αντώνης Πικραμένος]
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975) [Κώστας Παπαδήμας]
Ο τρομοκράτης (1975) [Κώστας Παπακώστας]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Τζακ]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [Κώστας Κοντόπουλος / Κρόνιουμ 0]
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980) [Κώτσος]
Ο τελευταίος... άντρας (1981) [Κοσμάς Πρίνος]
Σερίφης ο ’Μηχανοφάγος’ (1983) [Γρηγόρης]
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984) [Οδυσσέας]
Ο ιππότης της λακούβας (1985) [Μιχάλης Ανοιχτομάτης «Μάικ Μάτης»]
Τα τούβλα (1985) [Κώστας «Κώτσος» Μπίνας]
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986) [Κωστήκας Παναΐδης / (γιαγιά)]
Οι «Πόντιοι» (1986) [Κωστίκας]
120 ντεσιμπέλ (1987) [(στο πάρκο με μυγοπαγίδα)]
Ο δίγαμος (1988) [Ανδρέας Δρακόπουλος]
Γαμπρός με το ζόρι (1990) [Χάρης Πρίντζος]
Η κόκκινη μαργαρίτα (1990) [Αλέκος]
Γυναικείες συνωμοσίες (2007) [Γιώργος]
Bank bang (2008) [Ερμόλαος Οικονόμου]
Νήsos (2009) [Αποστόλης]
Ο διαχειριστής (2009) [Ισίδωρος]
Λάρισα εμπιστευτικό (2011)
Νήsos 2 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (2011)
Πόντιοι new generation - Νέων γενεάν (2011) [Κωστίκας Παναΐδης]
Ρόδα τσάντα και κοπάνα [νο5] (2011) [Pit Paras]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

wraios antras kai kalos hthopios filakia maria thalia.