ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ


Αλέκος Τζανετάκος
Ο Αλέκος Τζανετάκος ήταν Έλληνας ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 21 Μαίου 1937(άλλη πηγή αναφέρει το 1933). Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου. Έκανε ντεμπούτο στο θέατρο το 1957 με τον θίασο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου στο έργο «Οι δικοί μας άνθρωποι», ενώ με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου εμφανίστηκε και σε ρόλους κλασικού ρεπερτορίου.
Πρώτη φορά εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη στην κωμωδία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Η αρπαγή της Περσεφόνης» (1961), σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Αργότερα συμμετείχε σε αρκετές ταινίες όπως «Ο Ηλίας του 16ου», «Ο μπαμπάς μου ο τεντιμπόις», «Ο τρελοπενηντάρης», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000» κ.ά.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποσύρθηκε από το θέατρο και ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων για βιντεοταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο ίδιος. Ο Τζανετάκος ήταν και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών παίρνοντας μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα και αγώνες της εποχής και σημειώνοντας πολλές νίκες.Δεν παντρεύτηκε ποτέ ενώ υπήρξε αρραβωνιασμένος με την Σοφία Ρούμπου.Σε μια παλια συνέντευξη του είχε πει πως είχε 17 αρραβωνιαστικιές και η Μάρθα Καραγιάννη επίσης!
Πέθανε στις 11 Απριλίου 2010 σε ηλικία 77 ετών.
Φιλμογραφία
Αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Σπανομαρίας]
Αστροναύτες (1962) [(λουόμενος)]
Η νύφη τό 'σκασε... (1962) [(μέλος κομπανίας)]
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [(ενοχλητικός νεαρός)]
Νόμος 4000 (1962) [Άλκης]
Ένα κορίτσι για δύο (1963) [(φίλος Άρη)]
Ίλιγγος (1963) [Φώτης]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [(σμηνίας)]
Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [ταξιτζής]
Εγωισμός (1964) [Δημήτρης]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964) [συνεργάτης Νίκου]
Η βίλα των οργίων (1964) [Θωμάς]
Κάτι να καίει (1964) [Σωτήρης]
Αδίστακτοι (1965)
Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο (1965) [Πασχάλης]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Ζαννής]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [Αλέκος Γρηγοριάδης]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) [Μίλτος]
5.000 ψέμματα (1966) [Βασίλης Χατζηκοσμάς]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [Φάνης]
Η βουλευτίνα (1966) [Χάρης]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τζίνος]
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Λέανδρος]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [Τζον Μπίρδας (Γιάννης Μπακούρας)]
Η παιχνιδιάρα (1967) [Μικές Σταματίου]
Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) [Τάκης Αγγελούτσος]
Ο κόσμος τρελάθηκε... (1967) [Λέλος]
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Θωμάς Παπασταφίδας]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο τρελός τάχει 400 (1968) [Τζίλης]
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Μανωλιός]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Λουκάς]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Λάκης Μπαρολές]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [Αλέκος]
Ο μπλοφατζής (1969) [Ανδρέας]
Το στραβόξυλο (1969) [Πέτρος Μαρκόπουλος]
Το... θύμα (1969) [Δημήτρης (Τοτός) Κουτσοπέταλος]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [Φώτης]
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Αλέκος Δέτσικας]
Ο απίθανος (1970) [Πέτρος Καραλής]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Τζέιμς]
Οι 3 ψεύτες (1970) [Λουκής]
Οι 4 άσσοι (1970) [Μάνος Ματσούκας]
Αρχιψεύταρος (1971) [Ανδρέας]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) [Μάκης]
Δύο μοντέρνοι γλεντζέδες (1971) [Μάριος Σκουρής]
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [(απατεώνας με αυτοκίνητο)]
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Μανώλης]
Η λεωφόρος του μίσους (1971) [Στάμος]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Λάκης Αγαρηνός]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972) [Γρηγόρης]
Επαγγελματίες ρεμάλια (1976) [Πέτρος]
Αχτύπητα... καμάκια!! (1983) [Φρίξος]
Παπασούζας φαντομάς (1983) [παπα-Ποτάσας]
Σερίφης ο μηχανοφάγος’ (1983) [Σπαθάρης]
Ρόκυ νο «0» το Νούμερο! (1985) [Ρόκυ]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: