ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΕΝΗ ΑΝΟΥΣΑΚΗ

Ελένη Ανουσάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1 Μαΐου 1944. Γονείς της είναι η ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη και ο τενόρος της λυρικής και πρωταγωνιστής της επιθεώρησης, Ευάγγελος Ανουσάκης. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1950 σε ηλικία έξι ετών. Ήταν το μωρό που κρατούσε η Ελένη Χατζηαργύρη στην ταινία Αμάρτησα για το παιδί μου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της. Δεκαέξι χρονών μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε στην ταινία Τα κόκκινα φανάρια και διώχτηκε από την σχολή. Αργότερα, αναιρέθηκε η απόφαση του διευθυντή Θάνου Κωτσόπουλου και επανήλθε. Την ίδια περίοδο αποδέχτηκε την πρόσκληση της FOX και πήγε στην "Τσινετινά" για σπουδές, με δασκάλους τους Κάρολ Ριντ, Ρεξ Χάρισον, Ρίτσαρντ Μπαρντ, Μόνικα Βίτι κ.ά. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έπαιξε όμως στην ταινία του Κ. Ριντ Αγωνία και Έκσταση. Ακολούθησε μία σημαντική πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από την δεκαετία του '80, πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ. Σύζυγός της είναι ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Παπακωνσταντής. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη καθώς και βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1989-1990 και 1993-2004. 
Φιλμογραφία
Κόκκινα φανάρια (1963) [Μυρσίνη]
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... (1963) [Αλίκη]
Τρελοί πολυτελείας (1963) [Μαρίνα]
Αλέξης Ζορμπάς (1964) [Λόλα]
Στη θύελλα του πάθους (1964) [Μαρία]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Νέλλη]
Αμφιβολίες (1964) [Νάντια]
Ο κράχτης (1964) [Γίτσα Καγιάφα]
Πυρετός (1965)
Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965) [Λίτσα Σταυροπούλου]
Τιμωρία (1965) [Μαρίνα Δρόσου]
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Εύα Τουλούμπα]
Η μοίρα του αθώου (1965) [Λεμονιά Ζαμπέλη-Αμπάρα]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Στέλλα]
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [φίλη Πάπια]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [Ανίτα Καραμήτρου]
Πάρε κόσμε (1967) [Ελένη Ανδριανού]
Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967) [Λουίζα]
Αυτή η γη είναι δική μας (1967) [Βασιλική]
Η γόησσα (1967) [Ελένη]
Η ώρα της οργής (1968) [Ελένη Παμίχα]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Σοφία-Βρανά]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968) [Ανθούλα]
Αγωνία (1969) [Άννα Αντωνίου]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Τασία]
Γιατί με πρόδωσες (1969) [Αλίκη]
Νυφοπάζαρο (1969)
Η πρόκληση (1970) [Μάγδα]
Όμορφες μέρες (1970) [Ερασμία]
Βλέπε Λουκιανός (1970)
Νατάσα (1970) [Τερέζα]
Ερωτομανείς (1971)
Πρόκληση (1971)
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Κατίνα]
Μαριχουάνα stop! (1971) [Ζωρζέτ]
 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα(1972) [Μπέλλα]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Τζίνα]
Σουλιώτες (1972)
Ο ποδόγυρος (1980) [Αλέκα Δεσπογιώργη]
Το μεγάλο ρουθούνι (1981) [Δανάη Σαρδελογιάννη]
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981) [Ελευθερία Βαρδογιάννη]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: