ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΠΟΠΗ ΜΕΓΓΟΥΛΑ


Πόπη Μέγγουλα
Μέγγουλα Αντιόπη (Πόπη) (1905-1964). Ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και της κωμωδίας, κόρη των ηθοποιών Νίκου Μέγγουλα-Σαπφούς Αλκαίου και μέλος του ΣΕΗ από το 1919. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με αρκετούς θιάσους οπερέτας (Π. Οικονόμου, «Οπερέτα Πρωτευούσης»-1939, Π. Οικονόμου-Λ. Σκορδούλη-Τ. Κάσση-1952, κ.λπ.) καθώς και με θιάσους επιθεώρησης. Μεγκρέλης Κων/νος. 
Φιλμογραφία
Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά (1926)
Ο έρως της Κοντσέτας σώζει τον Μιχαήλ (1926)
Ο γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ (1926)
Το όνειρο του Μιχαήλ (1926)
Το παιδί της πιάτσας (1961)[χήρα Ζούμπου] 
Το τεμπελόσκυλο (1963)[μητέρα Πολύδωρου]
Η μοδιστρούλα (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964)

Δεν υπάρχουν σχόλια: