ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΤΙΝΟΣ ΛΥΡΑΣ

Ντίνος Λύρας 
Κύπριος ηθοποιός. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Université International du Théâtre (Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεάτρου στο Παρίσι. Βασικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ”, ανεβάζοντας με ομαδική σκηνοθεσία πολλές παραγωγές. Μετά τη διάλυση του Ελεύθερου Θεάτρου συνεργάζεται στην Ελλάδα με διάφορα θεατρικά σχήματα. Από το 1999 βρίσκεται στην Κύπρο και στον ΘΟΚ, παίζοντας σε περισσότερα από 30 έργα. Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου. 
Φιλμογραφία
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Δημήτρης Παπαζήσης]
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Τον καιρό των Ελλήνων  (1981)
Θεόφιλος (1987)
Ο κλοιός   (1987) [Νίκος Κερμί]  
Guilt (2009)  [γιατρός]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/groups/418822554972791/photos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: