ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΛΟΛΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ - ΚΟΡΑΣΙΔΟΥ

Λόλα Φιλιππίδου - Κορασίδου 
Γεννήθηκε το 1896. Σε πολύ νεαρή ηλικία πρωτοεμφανίστηκε το 1903 στο τότε "Βασιλικό Θέατρο" σε παιδικό σαιξπηρικό ρόλο και συνέχισε σε παρόμοιους ρόλους. Από το 1919 συνεργάστηκε με τους θιάσους Ζαχαρία Θάνου και από το 1921 με τον θίασο Βεάκη - Νέζερ. Γύρω στο 1935 εμφανίστηκε με τον θίασο Γ.Ξύδη στο "Μαλλιαροπούλειο" θέατρο της Τρίπολης, στο οποίο συμμετείχε και ο σύζυγός της Κ. Κορασίδης. 
Φιλμογραφία
Αρραβών μετ'εμποδίων (1938)
Ο γρουσούζης (1952)  [κυρία Ερμιόνη]
Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος (1953)
Ρωμέικη καρδιά (1953)[κυρά Θελξινόη]
Το σωφεράκι (1953)  [κυρία Πολυξένη, μητέρα Λέλας] 
Κόκκινα τριαντάφυλλα (1955)  [γυναίκα στο κέντρο διασκέδασης]
Πιάσαμε την καλή (1955)   [γειτόνισσα με τον καφέ]
Κερένια κούκλα (1958)[θεία Ελέγκω]

Δεν υπάρχουν σχόλια: