ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ

Αριστείδης Χρυσοχόος 
Γεννήθηκε  το 1902. Εμφανίστηκε στη σκηνή από το 1923, μάλλον από αυτοδίδακτος. Αναδείχθηκε στην επιθεώρηση και στο μουσικό θέατρο. Ξεκίνησε με το θίασο «Ελληνικής οπερέτας» του Γιάννη Παπαϊωάννου όπου έπαιξε όμως κυρίως σε έργα Στράους και Λέχαρ. Συνεργαζόμενος με τους Μ.Φλερύ, Ν.Γλυνό, Κ.Στολίγκα, Π.Άλβα, Στ.Ιατρίδη και άλλους, συγκροτούσε θιάσους με τους οποίους περιόδευσε στην επαρχία με έργα μουσικού ρεπερτορίου. Μεταπολεμικά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σε θίασο με τους Σπύρο Πατρίκιο, Σοφία Βερώνη, Μπέμπα Δόξα κ.α. με τους οποίους παρουσίασε μικτό πρόγραμμα επιθεώρησης και βαριετέ. Το 1951 συγκρότησε δικό του θίασο με τη Σοφία Βερώνη ανεβάζοντας επιθεώρηση στο θέατρο Μετροπόλ της Θεσσαλονίκης. Το 1960 βρίσκεται στο θέατρο "Μον Σινέ" στον Βύρωνα όπου, πάλι με δικό του θίασο, ανέβασε οπερέτες και επιθεωρήσεις. Παράλληλα εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Άλσους Παγκρατίου. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΣΕΗ.
Ο Χρυσοχόος είχε υποδυθεί κατ' επανάληψη σε επιθεωρησιακά σκετς τον ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου, τον οποίο μιμείτο με μεγάλη επιτυχία. Πέθανε το 1993. Η σύζυγός του Αρίστη ήταν και αυτή ηθοποιός.
Φιλμογραφία
Ωρκίσθηκα εκδίκησι (1952)
Ο άχρηστος της κοινωνίας (1956)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)   [Μπαϊρακτάρης] 
Μαλάμω (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)   [μεθυσμένος στην ταβέρνα]
Γάμος αλλά ελληνικά (1964) [προιστάμενος Κωνσταντίνου]
Ενωμένοι στη ζωή και το θάνατο (1964)
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [άραβας εμίρης]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [ιερέας]


2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Πολύ ωραία δουλειά. Ο Αριστείδης Χρυσοχόος στην ταινία «Γάμος αλά ελληνικά» παίζει το ρόλο του διευθυντή.