ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ


Κώστας Βενετσάνος (Δεσποινόπουλος)
Παρουσιαστής, ηθοποιός και τραγουδιστής. Έχει βάλει τη σφραγίδα του στα πρώτα βήματα της ελληνικής τηλεόρασης, ως παρουσιαστής μουσικών εκπομπών από τις οποίες πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου. Η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στις δραματικές σχολές του  Πέλου Κατσέλη και του Λυκούργου Σταυράκου. Αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 ξεκίνησε ως τραγουδιστής σε μπουάτ της Πλάκας με τη Μαρία Δουράκη. Με το θέατρο ασχολήθηκε το 1966 και οι πρώτες του δουλειές ήταν με τη Σοφία Βέμπο στο θέατρό της. Εκεί τον είδε ο ''θρυλικός'' Γιώργος Οικονομίδης και τον βοήθησε να γίνει παρουσιαστής. Παρουσίασε, ακόμη και καλλιστεία και καρναβάλι και είχε πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά. Το 1968 έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στο τραγούδι, ερμηνεύοντας το ''Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα''.
Φιλμογραφία
Γαμπρός απ’ τη Γαστούνη / Γαμπρός με φούντες (1969) [Βασιλάκης]
Για ένα ταγάρι δολάρια     (1969)
Μια νταντά και τέζα όλοι (1971)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Αναρχικές καλόγριες (1986) [παρουσιαστής]
Η κρουαζιέρα του έρωτα (1988) [Τζον Λέικ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: