ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ

Μιχάλης Βιολάρης
Γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα της Κύπρου στις 9 Ιανουαρίου 1944, ένα μικρό χωριό κοντά στη Λευκωσία.
Παίρνοντας το πτυχίο της Φιλοσοφικής στην Αθήνα,  υπηρέτησε ως Φιλόλογος σε διάφορα Γυμνάσια της Αττικής,και στο Υπουργείο Παιδείας,με απόσπαση. 
Η σχέση του με τη μουσική άρχισε ουσιαστικά από το 1965,όταν άρχισε να γράφει δικά του τραγούδια, όπως το «Ούλα Χαλάλιν σου»,  «Αρκείς τζιαι πέθανα»  και πολλά άλλα, που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα. 
Από τις αρχές του 1967,αρχιζει και η τραγουδιστική του πορεία.
Στην Πλάκα, φιλοξενείται από την Καίτη Χωματά, στην μπουάτ Παράγκα, όπου γίνεται η γνωριμία του με τον Γιάννη Σπανό.
Έτσι, αρχίζει η δισκογραφία με τον συνθέτη, με την Πρώτη και Δεύτερη Ανθολογία, που είναι μελοποιημένη ποίηση δοκίμων ποιητών, όπως: Σωτήρης  Σκίπης, Γεώργιος Βιζυηνός, Γεώργιος  Ζαλοκώστας, Αιμιλία Δάφνη,  και άλλοι.
Η γνωριμία του με τον Γιώργο Κριμιζάκη, του δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύσει  δεκάδες τραγούδια, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.
Από το 1971 αρχίζει η προετοιμασία για την έκδοση του έργου των Οδυσσέα Ελύτη και Λίνου Κόκοτου με τίτλο, «Το θαλασσινό τριφύλλι».  
Ύστερα  έρχεται η συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα στην κινηματογραφική ταινία « Το νησί της Αφροδίτης»   με το τραγούδι  «Αν βουληθώ να σ’ αρνηθώ».
Παράλληλα, από το 1972 και μετά  αρχίζουν οι εμφανίσεις σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία, σε συναυλιακούς  χώρους κοντά στους απόδημους. 
Σημαντική συναυλία στο Carnegie Hall  της Ν. Υόρκης,  πραγματοποιείται το 1976, τα έσοδα της οποίας προσφέρονται στην Κύπρο μετά την εισβολή. 
Ερμήνευσε μελοποιημένα  ποιήματα και στίχους των: Οδυσσέα Ελύτη,  Ιακώβου Καμπανέλλη, Κώστα Μόντη, Κώστα Γεωργουσοπούλου, Μιχάλη Πασιάρδη, Λευτέρη Παπαδοπούλου, Δημήτρη Ιατροπούλου, Γιάννη Κακουλίδη, Σώτιας Τσότου και άλλων.
Ερμήνευσε τραγούδια των : Γιάννη Σπάνου, Μίμη Πλέσσα, Λίνου Κόκοτου, Βασίλη Κουμπή, Γιώργου Κριμιζάκη,  Γιώργου Κοντογιώργου, Γιώργου Κατσαρού και άλλων.
Φιλμογραφία
Το νησί της Αφροδίτης (1965)
Επιστροφή της Μήδειας (1968)
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα   (1969)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Νυφοπάζαρο (1969)
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Το στραβόξυλο   (1969)
2 τρελοί κι' ο ατσίδας (1970)
Το τελευταίο φιλί (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970)
Σκιές στην άμμο (1970)
Όμορφες μέρες (1970)
Μια ζωή χωρίς αγάπη (1970)
Αναστενάζουν οι πενιές   (1970)
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Κλεμμένος έρωτας (1972)
Χωρίς συνείδηση (1972)
Μπουζάνκα αλά ελληνικά (1975)
ΑΠΟ ΤΟ http://violaris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: