ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΘΕΜΗΣ ΣΕΡΜΙΕ

Θέμης Σερμιέ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου 1944. Παράλληλα με τα γυμνασιακά του μαθήματα παρακολουθούσε μαθήματα Θεωρητικών και Τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο στην τάξη της Νουνούκας Σπηλιοπούλου, από όπου πήρε το Δίπλωμα μονωδού με άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο. Μετά πήγε στην Ιταλία και σπούδασε στην Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης από όπου πήρε Δίπλωμα ηθοποιού. Παράλληλα με τις όποιες σπουδές του στο εξωτερικό,( τραγούδι, θεωρητικά της μουσικής κ.λ.π). παρακολούθησε και πολλά σεμινάρια σκηνοθεσίας. Το 1971 μετά από επιτυχείς εξετάσεις προσλαμβάνεται σαν χορωδός στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε σαν μονωδός. Συμμετείχε σε πολλές όπερες και οπερέτες παίζοντας κυρίως πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και δεύτερους ρόλους σε όπερες και οπερέτες των Verdi, Puccini, Donizetti, Mascagni, Mozart, Strauss, Mussorgski, Lehar, Abraham, Rossini, Giordano, Massenet, Ν. Χατζηαποστόλου, Ι. Σακελλαρίδη, Britten,Bizet και άλλων. Η μουσική του κατάρτιση, η καλή γνώση της Όπερας και οι γνώσεις της Σκηνοθεσίας του επέτρεψαν να ασχολείται παράλληλα με το τραγούδι και με τη σκηνοθεσία από το 1985. Ήδη έχει σκηνοθετήσει πολλές όπερες και συνεχίζει με επιτυχία. Είναι μαέστρος της Χορωδίας "Διονύσιος Λαυράγκας" και συνθέτης πολλών ύμνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Φιλμογραφία
2 τρελλοί κι' ο ατσίδας (1970)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Προς το παρόν (2008)
Ροζ ολοταχώς (2001)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επαιξε και σε κάποια επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς: ''Κωνσταντίνου και Ελένης''