ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Μανώλης Βλαχάκης
Ερμήνευσε μικρούς ρόλους σε πολλές ταινίες. Γνώριζε όμως καλά τα κινηματογραφικά πράγματα, αφού παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του διευθυντή παραγωγής σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στην ταινία "Κυριακάτικοι ήρωες" κοντά στον σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη. Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία "Ο άρχοντας του κάμπου" (1961)
Φιλμογραφία
Ως Διευθυντής παραγωγής
Μαύρη γη (1952)
Μπροστά στο θεό (1953)
Ξαναγύρισε αγάπη μου (1956)
Κυριακάτικοι ήρωες (1956)
Ως ηθοποιός
Μαρίνος Κοντάρας (1948)
Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)
Το κορίτσι της ταβέρνας (1952)
Μπροστά στο θεό (1953)
Ο δράκος (1956)  [άλλος κρατούμενος στην αστυνομία]
Κυριακάτικοι ήρωες (1956) [χειρουργός ιατρός]
Θέλω να ζήσεις μανούλα (1957)
Το μυστικό της κατηγορουμένης (1958)
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [ Θανασάρας (μάγειρας)]
Ο άρχοντας του κάμπου (1961)
Το ατελιέ της μαντάμ Ρόζας (1962)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1965)
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)  [Στήβ]   
Κούνια που σε κούναγε (1966) [Μάρκος]
Αγάπησα μια άγνωστη (1970)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) [περιπτεράς]
Εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [λούστρος στο Ζάππειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: