ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥ

Γιώργος Δήμου
Ο Γιώργος Δήμου (ή Δήμος όπως είναι εγγεγραμένος στο Σ.Ε.Η.) γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Νεράιδα Αγράφων Ευρυτανίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο θέατρο Κοτοπούλη το 1932. Ακολούθησαν συνεργασίες του με το Λαϊκό Θέατρο του Βασίλη Ρώτα, του Χριστοφ.Νέζερ, της Μαρίκας Κοτοπούλη, του Βασ. Αργυρόπουλου και το Άρμα Θέσπιδος. Στην κατοχή εμφανίστηκε αρχικά με το Εθνικό Θέατρο και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βασίλη Ρώτα στο ιστορικό "Θέατρο του Βουνού" με το οποίο έδιναν παραστάσεις στις απελευθερωμένες ορεινές περιοχές. Μεταπολεμικά συνεργάστηκε με τους ιδεολογικά συγγενικούς του θιάσους "Ενωμένοι καλλιτέχνες", Παΐζη-Σταρένιου-Βανδή, Αδαμάντιου Λεμού, Αργυρόπουλου-Καρούσου-Διαμαντόπουλου. Αργότερα συμμετείχε στο "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη όπου έπαιξε σε έργα Σαίξπηρ, Γ.Σταύρου κ.α. Το 1961 συνεργαζόμενος με την Μαρούλα Ρώτα ίδρυσε δικό του θίασο. που παρουσίασε πολύ αξιόλογη δουλειά στο παιδικό θέατρο.
Τηλεοπτικά εμφανίστηκε στις σειρές "Ο φωτογράφος του χωριού" (ΕΡΤ 1977) και "Το παιχνίδι" (ΕΡΤ 1979).
Ήταν ο πρώτος σύζυγος της ηθοποιού Ελένης Ζαφειρίου.
Φιλμογραφία
Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)
Μεγάλοι δρόμοι (1953)[κ. Λάκης]
3 δραπέται του φρενοκομείου (1954)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Πιάσαμε την καλή (1955)   [Βαγγέλης]
Σαρακατσάνισα (1959)[Κωστής Σκαφίδας, πατέρας Δήμου]
Ζήλια (1963)  [γιατρός]
Ο τελευταίος πειρασμός (1964) [Μαραβίνης, πρόεδρος κόμματος]
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Το κλειστό παράθυρο (1977)

Δεν υπάρχουν σχόλια: