ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ

Φώτης Παπαλάμπρος 
Αναγράφεται μερικές φορές λανθασμένα ως Παπαλάμπρου. Γεννήθηκε το 1933 στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοεμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή το 1956 με το θίασο "Αττική σκηνή". Ήδη όμως είχε κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1951 στην ταινία της Μαρίας Πλυτά "Η λύκαινα". Από τότε διατήρησε αμείωτη την προσφορά του και στις δύο δραστηριότητες. Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους θιάσους του Διονύση Παγουλάτου, του Κώστα Μουσούρη, του Δημήτρη Ροντήρη, τον "Όμιλο τραγωδίας", το Θέατρο Τέχνης του Κ.Κούν κ.α. παίζοντας με επιτυχία ρόλους αρχαίας τραγωδίας, κλασσικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πολυσχιδής προσωπικότητα, από το 1963 συγκροτεί και περιοδεύει με δικούς του θιάσους ενώ σκηνοθετεί έργα όπως το "Ρούπελ" του Δημήτρη Ιωαννόπουλου και πολλά που ανέβασε ο ίδιος. Εξελίσσεται τελικά σε θεατρικό επιχειρηματία. συνεργάτη επίσης και διαχειριστή πολλών περιοδεύοντων θιάσων γνωστών πρωταγωνιστών.
Αξιόλογη είναι και η συγγραφική του δραστηριότητα. Έγραψε τα θεατρικά έργα "Το θαύμα μιας παράλυτης", "Καραϊσκάκης, ο γιος της καλόγριας", "Δάφνες στα χαρακώματα", "Θέμα τιμής".
Φιλμογραφία
Η λύκαινα (1951)
Ξαναγύρισε αγάπη μου (1957)
Ο τετραπέρατος (1966)
Δημήτρη μου, Δημήτρη μου (1967) [γιατρός] 
Χρυσαυγή (1971)
Μια βοσκοπούλα αγάπησα (1971)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1972)  [Πλοίαρχος πολεμ. ναυτικού]
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)


Δεν υπάρχουν σχόλια: