ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Μαρία Μαρμαρινού
Γεννήθηκε 1936 στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1958.  Πρώην σύζυγος του Γιώργου Κωνσταντίνου. H Μαρία Μαρμαρινού δυστυχώς μας άφησε στις 04.09.2013 σε ηλικία 77 ετών. Απλά να θυμήσουμε ότι πατριός της υπήρξε ο αΰμνηστος Φίλιππος Φιλιππίδης, κατά κόσμο Αγκόπ. 
Φιλμογραφία
Λυσιστράτη (1972) [Κλεονίκη]
Ο Επισκέπτης (1973) [Μαρία]
Το κολιέ (1985)
Ο κύριος με τα γκρι 1997
Σειρές που έχει παίξει
Όλα τα κακά της μοίρας μου 1994 Mega
Απέναντι όχθη 1983 ΕΡΤ
Επειδή και δια ταύτα 1972 ΕΙΡΤ
Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια 1979 ΕΡΤ
Λωξάντρα 1980 ΕΡΤ
Μεθυσμένη πολιτεία 1980 ΕΡΤ
Οι άθλιοι των Αθηνών 1980 ΕΡΤ
Οι σκλάβοι στα δεσμά τους 1981 ΕΡΤ
Υπάλληλοι 1984 ΕΡΤ
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε 1936 στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1958.

panost