ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΝΗ ΒΛΑΧΟΥ

Αγνή Βλάχου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (αποφοίτησε το 1953). Στην αρχή της σταδιοδρομίας της εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικεύτηκε στα ραδιοφωνικά σποτς. 
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Η. (1977-1988) και σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου. Πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών θιάσων Σ.Ε.Η., αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Σ.Ε.Η. στην Επιτροπή Διανοουμένων-Καλλιτεχνών και στο Διεθνές Συνέδριο για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό. Συμμετείχε ενεργά στο Γυναικείο Κίνημα και υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων. Σε νεανική ηλικία ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και αργότερα ανέπτυξε δραστηριότητα για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης ’41-’44 ως μέλος της οργάνωσης Π.Ε.Α.Ε.Α.
Το 1969 δίδαξε αυτοσχεδιασμό στη χολή Λυκούργου Σταυράκου και το 1995 ανέλαβε το μάθημα της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Πρώτος σύζυγος υπήρξε ο ηθοποιός-συγγραφέας Ντίνος Σιδερίδης και δεύτερος ο ηθοποιός Χρήστος Δακτυλίδης. Μητέρα της ηθοποιού Λίλιας Δακτυλίδη. 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: Έλαβε μέρος σε άπειρες ραδιοφωνικές εκπομπές επί σειρά ετών: θεατρικές, λογοτεχνικές, ραδιοφωνικά παιχνίδια, μουσικά προγράμματα, στην εκπομπή συνεχείας Τα ελληνικά των Ελλήνων (Νίκου Τσιφόρου). Έγραψε και παρουσίαζε τη μουσική εκπομπή Μουσική από τη Γερμανία στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Πέθανε στις 7 Αυγούστου 2015. 
Φιλμογραφία
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Μια ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)[φωνή Wandisa Vansi)
Ο νόθος (1964)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981)
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982)
Ο φονιάς (1983) [μητέρα]
Αδέξιος εραστής (1985)
Στη σκιά του φόβου (1988)
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.openarchives.gr/

2 σχόλια:

Lobo είπε...

Πεθανε στις 7 Αυγουστου 2015

Κλινοσοφιστής είπε...

Πόσο λυπᾶμαι ποὺ μόλις ἔμαθα τὸν θάνατό της. Ἦταν συμπαθὴς γυναίκα καὶ ἠθοποιός, εἶχα μιλήσει ἀρκετὰ μαζύ της, μιὰ φορά. Σεμνή. Εἶχε καὶ χιοῦμορ καὶ ταλέντο.