ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Αντώνης Γιαννίδης (Αντώνης Ιωαννίδης)
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1901. Πρωτοεμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1921 κοντά στον Αιμίλιο Βεάκη. Στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο Παρίσι και στην Αθήνα. Την δεκαετία του '30 συνεργάστηκε κυρίως με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη πρώτα, μετά με τον θίασο Αλίκης - Κ. Μουσούρη και με τον Κάρολο Κούν. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ και πρωτοστάτησε στην ίδρυση των "Ενωμένων Καλλιτεχνών" μαζί με τους Αιμίλιο Βεάκη, Μιράντα Μυράτ, Γιώργο Γληνό, Θόδωρο Μορίδη, Αλέκα Παΐζη, Ασπασία Παπαθανασίου, Αλέξη Δαμιανό, Τίτο Βανδή, Λυκούργο Καλλέργη, Δήμο Σταρένιο, Νάσο Κεδράκα κ.α. Το 1950 συνέχισε τις σπουδές του στην Τασκένδη και από το 1956 διετέλεσε εκφωνητής ραδιοφώνου στη Μόσχα μέχρι τον θάνατό του το 1968. 
Φιλμογραφία
Ο κακός δρόμος   (1933)
Το δρομάκι του Παραδείσου    (1943)
Το σταυροδρόμι - Τέλος και αρχή (1963)

Δεν υπάρχουν σχόλια: