ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΘΗ ΜΗΛΙΑΔΟΥ

Ανθή Μηλιάδου (Μηλιάδη)
Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε σε θεατρική οικογένεια το 1889. Αδελφή της ήταν η Χριστίνα Καλογερίκου και σύζυγός της ο Νίκος Μηλιάδης. Είχε πλούσια θεατρική δράση και συνεργασίες με τους θιάσους Πλέσσα-Ροζάν, Κυβέλης - Αλίκης Θεοδωρίδου, κας Κατερίνας κ.α. Βρήκε τραγικό θάνατο στο γνωστό "δυστύχημα της Λούτσας" στις 16-10-1952  όταν το αυτοκίνητο που την μετέφερε στη Λούτσα για τα γυρίσματα της ταινίας "Εύα" μαζί με τον παραγωγό Δημήτρη Κομίνη, χτύπησε σε ξεχασμένη από τον πόλεμο γερμανική νάρκη και ανατινάχτηκε. Σχετική μνεία της τραγωδίας έχει αποτυπωθεί στους τίτλους της ταινίας.
Φιλμογραφία 
Το δρομάκι του παραδείσου(1943)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Οχυρό 27 (1947)
Μαρίνος Κοντάρας (1948)
Τ' αρραβωνιάσματα  (1950)
Η λύκαινα  (1951)
Το παιδί μου πρέπει να ζήσει (1951)
Νεκρή πολιτεία   (1951)[αγρότισσα]
Έτσι έσβυσε η ζωή μου  (1952)  ...  ...    [Κα Κουρούκλη, μητέρα της Καίτης] 
Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο του Θ.Έξαρχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: