ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Παρασκευάς Οικονόμου 
Μεγάλη δόξα του μουσικού θεάτρου. Γεννήθηκε το 1900 και από το 1924 ασχολήθηκε με την οπερέτα κοντά στον μεγάλο δάσκαλο Γιάννη Παπαϊωάννου στο ομώνυμο θέατρο, όπου έγινε βασικό στέλεχος. Διαδέχτηκε τον Γιάννη Παπαιωάννου στο ίδιο θέατρο σαν θιασάρχης πλέον, με δικό του θίασο. Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την οπερέτα και το μουσικό θέατρο με πολλούς εκλεκτούς συμπρωταγωνιστές  (Ζωζώ Νταλμάς, Μαρίκα Κρεββατά, Ηρώ Χαντά, Ρένα Ντόρ, Λέλα Σκορδίλη, Βαγγέλη Ανουσάκη κ.α. τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Λευκός Πύργος, 1948) και περιοδευσε σε επαρχιακές πόλεις αλλά και στην Αίγυπτο.Την περίοδο που παρέμεινε στην Αίγυπτο, πρωταγωνίστησε και σε τρείς κινηματογραφικές ταινίες, της λεγόμενης "αιγυπτιακής περιόδου" του ελληνικού κινηματογράφου που γυρίστηκαν σε στούντιο του Καΐρου. Απεβίωσε το 1987.
Φιλμογραφία
Τα γαλάζια κεριά (1935)
Δόκτωρ Επαμεινώνδας (1937)[Αίγυπτος]
Αρραβών μετ' εμποδίων (1938)[Αίγυπτος]
Καπετάν Σκορπιός (1943)[Αίγυπτος]
Ηδονή και πάθος (1960)
Τα νειάτα θέλου έρωτα (1961)
Η φωτογραφία  από το βιβλίο του Θεοδ. Έξαρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: