ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Αχιλλέας Σκορδίλης 
Γεννημένος πιθανότατα μεταξύ 1936/1938. Εκτός από τις ταινίες που πήρε μέρος, ήταν και βοηθός σκηνοθέτη σε 4, μια εκ των οποίων, ο ''Καταφερτζής''.
Φιλμογραφία
Διπλή θυσία(1945/1957)  [Πέτρος Ρωνάς]
Χαρούμενοι αλήτες  (1958)
Μόνο για μια νύχτα (1958)   [ ναυτικός στο καμπαρέ]
Η Νάνσυ την ψώνισε  (1961)[Μικές Τσαλαβούτας-ο ''ποιητής'']    Κορίτσια της Αθήνας" (1961)   [φίλος του Τάκη] 
Η μικρή ζητιάνα (1963)


3 σχόλια:

pantelis roditis είπε...

δεν μπορει μα γενηθηκε το 1936 και να παιξει στη διπλυ θυσια του 1945 μαλον το 1926η 27 γεννηθηκε

pantelis roditis είπε...

δεν γεννηθηκε το 36 λαθος

KOSTAS είπε...

'Εχεις δίκιο, δεν μπορεί να έπαιζε 9 χρονών. Έχω μια αμφιβολία για το αν η ''Διπλή θυσία'' είναι παραγωγή του 1945. Η πλέον αξιόπιστη πηγή, μου ανέφερε ότι η ταινία είναι μάλλον του 1955. Μήπως πράγματι είναι του 1955; Τα αυτοκίνητα μου φαίνονται δεκαετίας ΄50, ο Νέζερ μοιάζει παραπάνω από 48 χρονών, ο Ντενόγιας πάνω από 31 και το κυριότερο είναι η Ντιριντάουα. Το 1945 εξορίστηκε. Μου φαίνεται δύσκολο να την κυνηγούσε το Κράτος κι αυτή να έπαιζε ταινίες. Το αφήνω όπως είναι και θα το ξεκαθαρίσω...